Clicky


Hutchison Ports en Terminal Investment Limited Sàrl kondigen intentie voor gezamenlijke ontwikkeling containerterminal Maasvlakte I aan

Hutchison Ports en Terminal Investment Limited Sàrl kondigen intentie voor gezamenlijke ontwikkeling containerterminal Maasvlakte I aan
31-08-2022 14:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Hutchison Ports en Terminal Investment Limited Sàrl (TIL), de terminal-investeringsmaatschappij van Mediterranean Shipping Company (MSC), kondigen de intentie aan om in de Europahaven, waar de noordzijde van de Hutchison Ports ECT Delta terminal en Hutchison Ports Delta II (het voormalige APMT-R) zijn gevestigd, gezamenlijk een nieuwe terminal te gaan realiseren.

Beide locaties op het Delta schiereiland maken onderdeel uit van de nieuwe containerterminal en faciliteren hiermee de ambitie van MSC om verder te groeien. Havenbedrijf Rotterdam zal hiervoor de kademuren herontwikkelen. De containerterminal zal in fases gebouwd en in gebruik genomen worden. De eerste fase van de terminal wordt verwacht in het derde kwartaal van 2027 operationeel te zijn.

Leo Ruijs, CEO Hutchison Ports ECT Rotterdam en Hutchison Ports Delta II: "Wij kijken ernaar uit om samen met TIL de ontwikkeling en exploitatie van de terminal te gaan uitvoeren. De volledige terminal zal uiteindelijk bestaan uit 5 deepsea ligplaatsen met een totale lengte van 2,6 km. Wij zijn enthousiast om ons belang in de regio verder te versterken met de bouw van een automatische container terminal die een hoge productiviteit levert en een duurzame werkomgeving."

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam: "Wij zijn zeer verheugd dat een wereldspeler als MSC zich wil committeren aan deze vernieuwing en significante uitbreiding van de containeroverslag in Rotterdam. Na de herontwikkeling zal de verwachte capaciteit van de terminal 6 tot 7 miljoen TEU (standaardmaat voor containers) bedragen. Dit is een forse versterking van onze leidende positie als Europa’s grootste containerhaven en draagt bij aan het verder verbeteren van de concurrentiepositie van zowel onze klanten als die van de haven."

Ammar Kanaan, CEO TIL: "Wij zetten ons met veel toewijding in voor de ontwikkeling van deze nieuwe ultramoderne megaterminal in Rotterdam. Duurzaamheid is topprioriteit voor TIL en MSC. We hebben als ’s werelds grootste containerrederij een cruciale rol in het creëren van een duurzame toekomst. De mogelijkheid voor het gebruik van walstroom is dan ook een belangrijke voorwaarde bij de ontwikkeling van de nieuwe terminal. De walstroomstrategie voor dit project zal nader met partijen worden uitgewerkt in nauwe samenwerking met het walstroomprogramma van het Havenbedrijf."