Clicky


Privé-vliegtuig crasht voor kust Letland na rare koerswijzigingen

Privé-vliegtuig crasht voor kust Letland na rare koerswijzigingen
04-09-2022 23:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR

VILNIUS - Een privé-vliegtuig is zondagavond neergestort voor de kust van Letland, meldt de Zweedse reddingsdienst. Een Litouwse luchtmachthelikopter is op verzoek van buurland Letland naar de plaats van de crash gestuurd voor zoek- en reddingsacties, aldus de Litouwse luchtmacht.

Het in Oostenrijk geregistreerde Cessna 551-vliegtuig had een nogal grillige koers gevolgd. Het vloog vanuit Jerez in Zuid-Spanje en draaide twee keer, bij Parijs en Keulen, voordat het de Oostzee overstak, langs het Zweedse eiland Gotland. Gealarmeerd stegen gevechtsvliegtuigen van de NAVO-missie op het Amari-vliegveld in Estland op om het te volgen. Zij meldden volgens de Zweedse reddingsdienst dat er niemand zichtbaar was in de cockpit van de Cessna.

Volgens het Duitse tijdschrift Bild zaten vier mensen in het vliegtuig: een piloot, een man en een vrouw, en hun dochter. Zij waren mogelijk tijdens de crash buiten bewustzijn door drukverlies in de cabine. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend, behalve dat op de radar te zien was dat het vliegtuig vlak voor de crash snelheid en hoogte verloor, aldus de Zweedse reddingsdienst.