Clicky


Lichaamsdelen gevonden op plek waar vliegtuig in Oostzee stortte

Lichaamsdelen gevonden op plek waar vliegtuig in Oostzee stortte
06-09-2022 17:45 | Ongevallen | auteur ANP

RIGA - Bergingswerkers hebben in de Oostzee lichaamsdelen gevonden op de plek waar zondagavond een privé-vliegtuig onder raadselachtige omstandigheden neerstortte, vlak voor de kust van Letland. Eerder waren al wrakstukken gevonden van de Cessna-551. Een woordvoerder van de Letse marine maakte dinsdag de vondst bekend. De lichaamsdelen zijn overgedragen aan de politie voor onderzoek.

Het in Oostenrijk geregistreerde vliegtuig was op weg van Jerez in Zuid-Spanje naar Keulen in Duitsland, maar vloog via een grillige koers door tot boven de Oostzee. Het draaide twee keer, bij Parijs en Keulen, en stak vervolgens de zee over, langs het Zweedse eiland Gotland. In Estland gestationeerde gevechtsvliegtuigen van de NAVO stegen op om het toestel te volgen. De NAVO-piloten meldden volgens de Zweedse reddingsdienst dat ze niemand zagen in de cockpit van de Cessna.

Volgens Duitse media zaten er vier mensen in het vliegtuig: de piloot, een echtpaar uit Keulen en hun dochter. Mogelijk waren ze tijdens de crash buiten bewustzijn door drukverlies in de cabine. Over de oorzaak van de crash is niets bekend. De komende dagen gaan de bergingswerkzaamheden verder. Daarbij wordt onder meer een onderwater-drone ingezet. Het is onduidelijk of de Cessna over een vluchtrecorder beschikt die duidelijk kan maken wat er precies gebeurd is.