Clicky


Fedex boekt hogere winst

Fedex boekt hogere winst
15-12-2011 15:58 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Het Amerikaanse Fedex heeft over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een 76 procent hogere nettowinst geboekt. Daarnaast handhaaft het bedrijf zijn outlook voor het hele jaar.

De concurrent van het Nederlandse TNT schrijft de verbetering van de resultaten toe aan sterke prestaties bij de pakketbezorging. Ook heeft het te maken met een verbetering van de winstgevendheid bij het vrachtvervoer.

De nettowinst over het tweede kwartaal kwam uit op 497 miljoen dollar, tegen 283 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met tien procent tot 10,59 miljard dollar.



Evenals TNT heeft Fedex wel last van een terugval van de vraag uit Azië, omdat bedrijven in deze economisch onzekere tijden hun voorraden afbouwen. Fedex geeft aan dat ze een aantal nieuwe vliegtuigen pas later afnemen.

Voor het hele fiscale boekjaar 2012 verwacht Fedex, conform de eerdere verwachting, dat de winst per aandeel uitkomt op 6,25 dollar tot 6,75 dollar. Fedex verwacht dit boekjaar 4,2 miljard dollar te investeren.