Clicky


Tot 3 oktober geen treinen tussen Lelystad en Dronten

Tot 3 oktober geen treinen tussen Lelystad en Dronten
07-09-2022 09:43 | Storingen | auteur ANP

LELYSTAD/DRONTEN - [update 11:24 uur] Het herstellen van de spoorverbinding tussen Lelystad en Dronten gaat nog weken duren. De NS denkt nu dat er zeker tot 3 oktober geen treinen rijden tussen de twee plaatsen na de stroomstoring van vrijdag.

Spoorbeheerder ProRail komt volgende week met een nieuwe prognose, maar ook dan is nog niet zeker of het met een definitieve datum kan komen.

ProRail meldde eerder nog dat de treinen in elk geval tot medio september niet zouden rijden. De stroomstoring in Flevoland ontstond vrijdagmiddag door kortsluiting en brand in een hoogspanningsstation.

Een hoogspanningskabel kwam op een bovenleiding van het spoor bij Swifterbant terecht. Volgens een woordvoerder van ProRail heeft dat een miljoenenschade veroorzaakt. Niet alleen kabels en schakelaars zijn kapot, ook IT-systemen en de treinbeveiliging zouden zijn geraakt.

De spoorbeheerder is nog bezig met het in kaart brengen van de schade en voert eerste herstelwerkzaamheden uit. De NS heeft bussen ingezet op het traject tot de bovenleiding gerepareerd is.