Clicky


Snelheid omlaag op N50 bij Kampen: vanaf nu 80km/u

Snelheid omlaag op N50 bij Kampen: vanaf nu 80km/u

KAMPEN - Rijkswaterstaat heeft de afgelopen twee nachten gewerkt aan de snelheidsverlaging op de N50 bij Kampen. Tijdens de twee nachtelijke afsluitingen van de weg werd de belijning op het wegdek aangepast en werden er nieuwe snelheidsborden geplaatst. De maatregelen worden genomen om te proberen het aantal ernstige verkeersongevallen te laten afnemen.

De N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de Ramspolbrug bij Ens is een beruchte weg waar de afgelopen jaren veel ernstige ongevallen met zwaargewonden en doden hebben plaatsgevonden.

Omdat de verbreding van de N50 bij Kampen door de stikstofcrisis op de lange baan is geschoven, heeft Rijkswaterstaat onder druk van de politiek nu tijdelijke maatregelen getroffen.

Een eerste stap was daarbij het verlagen van de snelheid en het verbreden van de ruimte tussen de belijning tussen de twee rijstroken, zodat er op een later tijdstip tijdelijke middenbarriers geplaatst kunnen worden. Deze middenbarriers zijn nodig om te voorkomen dat voertuigen frontaal met elkaar in botsing kunnen komen.

In april van dit jaar verloren een 34-jarige vrouw en haar 8-jarige dochter het leven bij een frontale aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen. In de maanden daarna zijn er nog enkele ernstige ongevallen geweest, onder andere een ongeval in juni waarbij twee gewonden vielen. Dat gebeurde echter op het stuk waar op dit moment nog geen wijzigingen worden doorgevoerd.