Clicky


Peter Heerschop in laatste 538-radiocolumn: het was een enorme eer

Peter Heerschop in laatste 538-radiocolumn: het was een enorme eer
09-09-2022 11:47 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Peter Heerschop heeft vrijdagochtend zijn laatste radiocolumn op Radio 538 gedaan. De cabaretier, die naar eigen zeggen in totaal 1050 keer terugblikte op het nieuws van de week, omschrijft de afgelopen twintig jaar als "een enorme eer".

Heerschop deed het altijd met veel plezier. "Er was geen enkele keer bij dat ik eigenlijk geen zin had", aldus de cabaretier. "Het was niet alleen mijn werk, maar ook het podium om mijn gedachten te omschrijven."

Heerschop bedankt onder meer Radio 538, de presentatoren, de redactie en de luisteraars. "Het klinkt misschien verontrustend maar jullie zijn een belangrijk onderdeel van wie ik ben." De cabaretier bedankte ook zijn vrouw. "Ik beledig in mijn columns al twintig jaar met regelmaat mijn vrouw. Maar dat zou ik natuurlijk niet doen als het niet terecht was."

Liefde

Zijn laatste column sloot Heerschop af met de woorden die hij de afgelopen jaren vaak gebruikte. "Liefde, liefde en nog eens liefde."

Vanwege het afscheid van de cabaretier kwamen verschillende gasten langs in de ochtendshow. Ook Heerschops goede vriend en collega Viggo Waas kwam hem uitzwaaien. "Het is knap om al twintig jaar het nieuws te beschrijven zoals Petertje Heerschop deed", zei Waas onder meer. "Wereldkampioen column schrijven. Olympisch kampioen column uitspreken." Edwin Evers, de presentator bij wie de cabaretier in 2002 zijn eerste column deed, presenteerde voor de gelegenheid het vertrek. Van Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, de presentatoren van de ochtendshow van 538, kreeg Heerschop een gouden microfoon als aandenken.

Humberto Tan

Heerschop maakte in zijn vorige column bekend dat de zender heeft besloten met het onderdeel te stoppen. "Met de start van het nieuwe radioseizoen en de eerste positieve effecten van 90’s @ 9, hebben we besloten de focus geheel te leggen op dit programma-onderdeel, dat iedere dag tussen 09.00 uur en 10.00 uur te horen is in De 538 Ochtend met Wietze en Klaas", liet Radio 538 vorige week weten. Ook bedankte de radiozender de cabaretier voor de afgelopen twintig jaar "waarin hij in de ochtend het nieuws van de week altijd prachtig wist te brengen".

Of Heerschop ingaat op het aanbod om een column in het radioprogramma van Humberto Tan op NPO Radio 1 te gaan doen, is niet duidelijk. De cabaretier liet eerder weten dat hij daar "de komende weken" over nadenkt.

Heerschop blikte sinds 2002, toen nog in de ochtendshow van Edwin Evers, op de radiozender elke vrijdag terug op het nieuws van de week. Na het vertrek van Evers in 2018 stopte de cabaretier tijdelijk, maar later keerde hij terug.