Clicky


'TNT staat open voor uitbreiding RvC'

'TNT staat open voor uitbreiding RvC'
16-01-2012 19:48 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - TNT Express staat open voor het voorstel om zijn raad van commissarissen (RvC) uit te breiden en neemt de door aandeelhouder Jana Partners llc drie voorgestelde kandidaten serieus in overweging, meldt een bron bekend met de situatie maandag aan Dow Jones Nieuwsdienst.

Vorige week kreeg het voorstel van het Amerikaanse Jana om TNT Express' RvC uit te breiden de steun van twee andere grote aandeelhouders. Jana's voorstel tot uitbreiding van de RvC komt op een moment van toenemende ontevredenheid onder aandeelhouders over de huidige prestaties en strategie van het bedrijf na de afsplitsing van PostNL. Het Amerikaanse Jana houdt samen met het Canadese Alberta Investment Management Corp een belang van iets meer dan 5 procent in TNT.

In een brief aan Jana zei TNT voorzitter van de RvC Antony Burgmans geen bezwaren te hebben tegen het voorstel tot uitbreiding van de RvC en het voorstel serieus in overweging te nemen. De bestuurder voegde eraan toe op tijd te zullen reageren, zodat Jana de voorstellen op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) kan zetten, aldus de bron.

Een woordvoerder van TNT Express zei maandag geen mededelingen te doen over de communicatie met individuele aandeelhouders.