Clicky


Scania sluit dealers Rotterdam en Oss en werkplaatsen Amersfoort en Emmen

Scania sluit dealers Rotterdam en Oss en werkplaatsen Amersfoort en Emmen
13-02-2012 10:12 | Scania | auteur de redactie
BREDA - 2012 Zal voor Scania Nederland sterker dan ooit in het teken staan van flexibilisering van haar dealernetwerk. Naast voortdurende modernisering van bestaande vestigingen, zullen vestigingen die niet langer meer in het centrum van de logistieke activiteiten zitten, worden verplaatst naar nieuwe locaties.

Tevens is het de intentie om vestigingen waar de activiteiten, door gewijzigde marktomstandigheden, structureel sterk zijn teruggelopen, te sluiten. De resterende activiteiten en de medewerkers zullen in dergelijke gevallen in de omringende werkplaatsen worden ondergebracht.

Concreet betekent dit dat Scania de intentie heeft om de activiteiten van de vestigingen Scania Rotterdam en Scania Oss te verplaatsen. In het geval van Scania Rotterdam ligt het in de planning de poorten per 1 mei a.s. te sluiten. De lopende activiteiten zullen dan in de nabijgelegen vestigingen te Hoogvliet, Honselersdijk en Maasdijk worden ondergebracht. Voor Scania Oss is het de voorgenomen planning om de vestiging per 1 augustus a.s. te sluiten. De werkzaamheden zullen met name in de vestiging Scania Veghel worden voortgezet. Uiteraard zijn hier de overige omliggende vestigingen te Den Bosch, Nijmegen en Gennep ook paraat om de operatie probleemloos te laten verlopen. In beide situaties zullen de overdrachten in nauw overleg met de betrokken klanten plaatsvinden.

Alle huidige medewerkers van de vestigingen Scania Rotterdam en Scania Oss zullen met de werkzaamheden meeverhuizen naar één van de omliggende werkplaatsen. Van gedwongen ontslagen naar aanleiding van deze sluitingen zal geen sprake zijn.

Daarnaast betekent dit dat de werkplaatsen Scania Amersfoort en Scania Emmen op de huidige locatie de poorten zullen sluiten en op een nieuwe locatie verder zullen gaan. Scania Emmen zal al op korte termijn naar de nieuwe locatie Truckcentrum Emmen langs de A31 verhuizen. Op de nieuwe locatie zal Scania de professionele vervoerder nog beter van dienst kunnen zijn. Vanuit Amersfoort hebben de transportbedrijven zich meer en meer naar de doorgaande snelwegen rond de A1 en de A28 verplaatst. Scania zal deze bedrijven volgen door haar vestiging van Amersfoort naar een locatie nabij Nijkerk te verplaatsen. Naar verwachting zal nog dit jaar met de bouw hiervan worden gestart.

Het Scania dealernetwerk in Nederland heeft met zijn uniforme uitstraling en centrale systemen van oudsher een sterke positie waarmee zowel kleine transportbedrijven als grote fleetowners optimaal bediend kunnen worden. Scania heeft de ambitie deze sterke positie ook voor de toekomst te kunnen waarborgen en zal daarom voortdurend blijven investeren in het dealernetwerk.