Clicky


Man aangehouden voor mishandelen politieagent in Leeuwarden

Man aangehouden voor mishandelen politieagent in Leeuwarden
20-09-2022 09:47 | Misdaad | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Een politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van Leeuwarden ernstig mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Omstreeks 03:00 uur krijgt de politie een melding van een opstootje aan het Ruiterskwartier. Enkele personen zouden zich daar agressief gedragen richting portiers van een horecazaak. Een 38-jarige man uit Dronten mishandelde een politieagent die op de melding af kwam.

De agent voelde zich ernstig in het nauw gedreven. Onder andere door het gebruik van pepperspray kon de verdachte worden overmeesterd.

De verdachte is ter plaatse aangehouden. Hij zit nog vast en wordt verhoord. Rechercheurs spreken onder meer met verschillende getuigen. Ook beveiligingsbeelden uit de omgeving worden bekeken, meldt de politie.

Agressie en geweld tegen politieagenten is onacceptabel. Agenten moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweldtegen medewerkers wordt niet getolereerd. De politie doet altijd direct aangifte van geweld.