Clicky


Gruber Logistics en Universal Transport gaan samen verder

Gruber Logistics en Universal Transport gaan samen verder
20-09-2022 14:09 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GORINCHEM - Universal Transport en Gruber Logistics, twee succesvolle Europese logistieke bedrijven, bundelen hun krachten en gaan samen verder als Europese marktleider in zwaar en gespecialiseerd transport. De samenvoeging heeft als doel om in de komende jaren een toonaangevende speler te worden op de logistieke markt in Europa.

Gruber Logistics uit Zuid-Tirol (Italië) en Universal Transport uit Noord Rijn Westfalen (Duitsland) hebben besloten samen te gaan, waarmee een belangrijke Europese alliantie in de logistieke sector is bezegeld. Na een laatste beoordeling en goedkeuring door de antitrustautoriteiten in Duitsland, was op 19 september het partnerschap officieel beklonken.

De integratie van Universal Transport in Gruber Logistics is de volgende stap in de weg naar internationalisering en groei. De bestaande managementteams van beide bedrijven worden samengebracht. Zij zullen als vierkoppige directie Gruber Logistics vooruit stuwen naar een van Europa’s meest toonaangevende logistieke spelers.

"Dankzij de alliantie met Universal Transport bouwen we aan een nieuwe Europese logistieke kampioen. Samen zullen we de diensten die beide bedrijven aanbieden, optimaliseren en uitbreiden voor onze klanten. Beide bedrijven en hun medewerkers staan voor topkwaliteit en betrouwbaarheid, dat we op het hoogste niveau zullen blijven garanderen. De extra capaciteit en uitgebreide regionale beschikbaarheid zijn belangrijk in onze Europese groeistrategie. Duitsland vormt een centraal punt voor de logistieke markt in Europa. Van hieruit kunnen we verder groeien en overnames in heel Europa mogelijk maken”, aldus Martin Gruber, CEO van Gruber Logistics.

Holger Dechant, CEO van Universal Transport, voegt hieraan toe: "De aansluiting bij Gruber Logistics past in onze langetermijnstrategie en biedt een geweldige kans voor ons bedrijf en medewerkers. We staan voor dezelfde kwaliteitsnormen, betrouwbaarheid en waarden. Ook kunnen we met Gruber Logistics onze dienstenportefeuille uitbreiden met stukgoederen, pakketladingen en logistieke diensten. Het hele team van Universal Transport kijkt ernaar uit om deel uit te maken van dit internationale succesverhaal".

Na de integratie maken ongeveer 2.200 werknemers deel uit van Gruber Logistics en zal het een totale omzet hebben van zo’n 650 miljoen euro. Hiermee neemt het bedrijf de positie in van Europees marktleider op het gebied van zwaar en gespecialiseerd transport. Het bedrijf streeft de komende jaren naar een positie als Europees marktleider op de algemene logistieke markt. De afgelopen jaren heeft Gruber Logistics al een jaarlijkse omzetstijging van ongeveer 30 procent geboekt en daarmee aanzienlijk beter gepresteerd dan de Europese markt als geheel. Deze ontwikkeling zal de komende jaren nog verder versnellen.

De alliantie biedt voor klanten van beide bedrijven een aantrekkelijker aanbod en maakt een hollistisch dienstenpakket mogelijk. Daarnaast wordt de knowhow van beide bedrijven uitgebreid. De gespecialiseerde medewerkers staan voor maximale precisie en garanderen een verdere verhoging van het serviceniveau dankzij een grotere nabijheid en snellere reactietijden.

De nieuwe alliantie kan rekenen op een capillaire aanwezigheid in Europa en daarbuiten. Het is ook een concreet antwoord op de crisis in de transportcapaciteit in Europa vanwege het gebrek aan chauffeurs, aangezien Gruber Logistics nu kan rekenen op bijna 700 vrachtwagens, die tot de meest relevante vloot in Europa behoren.

De aggregatie wordt ook gezien als de beste manier om de Europese uitdagingen op het gebied van logistiek, zoals digitalisering en duurzaamheid, aan te gaan. Gruber Logistics is al een pionier en betrokken bij enkele van de meest relevante projecten voor het prototypen van de volgende generatie elektrische en waterstofvoertuigen.

Beide bedrijven worden gekenmerkt als betrouwbaar. Dit is juist in turbulente tijden niet alleen voor klant, maar ook voor medewerkers een belangrijke belofte die met de alliantie wordt bestendigd.