Clicky


Trein Limburg ontspoord na aanrijding met vermoedelijk spoorstaaf

Trein Limburg ontspoord na aanrijding met vermoedelijk spoorstaaf
25-09-2022 10:50 | Ongevallen | auteur ANP

LEVEROY - [update 19:07 uur] De ontsporing van het voorste deel van een intercity met daarin zo’n 250 passagiers in de nacht van zaterdag op zondag bij het Limburgse dorp Leveroy kwam door een aanrijding met vermoedelijk een los stuk spoorstaaf. Hoe de spoorstaaf daar terecht is gekomen, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. De landelijke eenheid van de politie doet technisch onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing.

De intercity ontspoorde rond 00.00 uur bij de Wessemerdijk ter hoogte van het dorp Leveroy. Niemand raakte gewond. Vanwege de ontsporing lag het treinverkeer tussen Weert en Roermond urenlang plat.

Op beelden die rondgaan op internet is volgens de woordvoerder een los stuk spoorstaaf te zien dat tussen de sporen ligt. Het betreft volgens de zegsvrouw niet een stuk rails, maar wat de spoorstaaf dan wel precies voor voorwerp is, kon ze niet zeggen.

Schade

De ontspoorde trein is weer op het spoor gezet, ook wel hersporen genoemd, en kon zelfstandig wegrijden. Het spoor zelf is beschadigd geraakt, maar niet dusdanig dat er geen treinverkeer veilig overheen kan rijden.

De NS laat weten dat het spoor weer is vrijgegeven en er rond 14.30 uur weer kon worden gereden tussen Weert en Roermond. "We verwachten dat de dienstregeling daar redelijk snel weer op gang komt."

De schade aan het spoor wordt op een later moment hersteld.