Clicky


Vier doden, waaronder een baby en peuter, na frontale aanrijding auto en vrachtwagen op Duitse B51

Vier doden, waaronder een baby en peuter, na frontale aanrijding auto en vrachtwagen op Duitse B51 [+foto's]
25-09-2022 19:52 | Ongevallen | auteur Redactie

BOHMTE - Vier mensen, waaronder een peuter en een baby, zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de Duitse B51 bij Bohmte.

Omstreeks 01.20 uur kwamen de eerste noodoproepen bij de politie binnen over een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een auto, waarna tal van reddingswerkers zich onmiddellijk naar de plaats van het ongeval begaven. Ondertussen verzorgden eerstehulpverleners de ernstig gewonden in de Mitsubishi Space Star en slaagden erin een kind te bevrijden voordat de brandweer en de ambulance arriveerden.

De andere gewonden moesten met zwaar technisch materieel uit het voertuigwrak worden bevrijd. In het voertuig zaten in totaal vier inzittenden, een 25-jarige uit Hopsten (NRW) zat achter het stuur, de passagier was een 24-jarige vrouw uit Stemwede (NRW), en twee jongens van 8 maanden en 2 jaar. Het complete gezin stierf op de plaats van het ongeval.

Voor het ongeval reed de auto op de B51 richting Diepholz, op het traject tussen Arenshorster Straße en knooppunt Osnabrücker Straße, kwam de auto door nog onbekende redenen op de tegemoetkomende rijstrook terecht.

De 41-jarige chauffeur van een trekker met oplegger probeerde zijn 40 ton wegende vrachtwagen af te remmen en de auto te ontwijken, maar kon een frontale botsing niet meer voorkomen.

De man chauffeur lichamelijk ongedeerd, maar raakte in shock.

De weg bleef tot ongeveer 8.40 uur volledig afgesloten voor de reddingswerkzaamheden, ongevallenregistratie, sleepwerkzaamheden en het schoonmaken van de rijbaan.