Clicky


Scania investeert in meer efficiente onderdelendistributie

Scania investeert in meer efficiente onderdelendistributie
28-02-2012 12:13 | Scania | auteur de redactie
Scania heeft besloten om de onderdelendistributie te verhogen. Het centrale magazijn in Europa, in het Belgische Opglabeek, zal worden uitgebreid en in Zuid-Amerika zal een geheel nieuw magazijn worden gebouwd. Een totaal van 400 miljoen Zweedse kronen zal worden geïnvesteerd in deze voorzieningen, die in het eerste kwartaal van 2013 gereed moeten zijn.

"Deze investering wordt gedaan, zodat we kunnen blijven voldoen aan de steeds groeiende vraag naar onderdelen voor Scania voertuigen. Goede beschikbaarheid van de onderdelen is van groot belang voor de winstgevendheid van onze klanten", zegt Jan Andries Oldenkamp, hoofd van Scania Parts Logistics.

Het centrale magazijn van Scania in Opglabbeek, België, werd geopend in 1993 en sinds 2007 dient het als onderdelendistributiecentrum voor meer dan duizend Europese en wereldwijde dealers. De bestaande faciliteit zal worden uitgebreid met een 36.500 vierkante meter groot gebouw.

In Zuid-Amerika, vindt de distributie van onderdelen plaats via een distributiecentrum in de buurt van São Paulo. Dit bedrijf zal worden verplaatst naar een groot logistiek centrum. Het nieuwe pand zal 16.000 vierkante meter beslaan, een toename van de capaciteit met 60 procent.

Tegelijk met de uitbreiding van de capaciteit in Europa en in Zuid-Amerika zal Scania ook investeren in de versterking van de onderdelendistributie op regionala niveau in de rest van de wereld. In het najaar van 2011 zal bijvoorbeeld een magazijn gerealiseerd worden in Singapore.