Clicky


Ook Scania registreert eerste Euro 6 voertuig in Nederland

Ook Scania registreert eerste Euro 6 voertuig in Nederland
29-02-2012 13:44 | Scania | auteur de redactie
Met de publicatie van de Europese verordening 64/2012 is de weg vrij om in Nederland trucks met een Euro 6 motor te registreren. Hierop heeft Scania het eerste voertuig in Nederland laten registreren met de emissienorm 'Euro 6' op het kenteken. Dit voertuig is uitgerust met de 480 pk / 2500 Nm sterke 13 liter Euro 6 motor, die in diverse praktests uitstekende prestaties heeft laten zien.

De Scania Euro 6 motoren voldoen aan de strenge normen door bekende en beproefde technieken als EGR en SCR te combineren met het XPI common-rail inspuitsysteem. De vernieuwde G- en R-cabinereeksen waren al bij hun introductie voorbereid om de Euro 6 motoren te herbergen. Hierdoor biedt Scania haar klanten nu al de mogelijkheid om zich te onderscheiden met de schone en zuinige Euro 6 motoren.



"We merken dat het onderwerp Euro 6 onze klanten bezighoudt", zegt Nico van der Klugt van Scania Benelux. "Klanten die nu investeren in nieuw materieel willen zekerheid voor de toekomst. Euro 6 biedt die zekerheid voor bijvoorbeeld milieuzones. Een mooi voorbeeld daarvan is de Maasvlakte II waar binnen afzienbare tijd alleen maar trucks met Euro 6 motoren mogen komen. Ook klanten in het internationaal transport beginnen zich meer en meer op Euro 6 te oriënteren, gesteund door de aangekondigde subsidieregeling en de op handen zijnde verlaging van het mauttarief voor Euro 6 motoren in Duitsland. Daarnaast proberen onze klanten het begrip ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ inhoud te geven door zo schoon mogelijk transportmaterieel te gebruiken. Een truck met een Euro 6 motor vormt hierin natuurlijk een mooie boost voor het imago van het transportbedrijf."