Clicky


Verloren lading dankzij slechte ladingzekering en ongeschikt voertuig

Verloren lading dankzij slechte ladingzekering en ongeschikt voertuig [+foto's]
28-09-2022 14:19 | Ongevallen | auteur Redactie

EHRINGSHAUSEN-KATZENFURT - In de nacht van donderdag 22 september op vrijdag 23 september meldden weggebruikers een vrachtwagen met een verschoven lading. De Slowaakse trekker met Poolse oplegger was gestopt ter hoogte van wegwerkzaamheden van de A45 bij Katzenfurt, net achter het Onsbachviaduct richting Aschaffenburg, meldt de Duitse politie woensdag.

Blijkbaar was de vrachtwagenchauffeur tijdens het rijden over het slechte wegdek geslipt. Hij stuurde zijn vrachtwagen het afgezette terrein van de wegwerkzaamheden in. Bij het openen van het dekzeil viel meer dan de helft van de lading eruit en al snel werd duidelijk dat er meer nodig was dan alleen helpende handen, waar hij uiteraard op hoopte van de wegwerkers.

De lading bestond uit afzonderlijk verpakte kabelgoten. Door het ontbreken van ladingzekering konden deze zo ver wegglijden dat zelfs de chauffeur het verschuiven van de lading in de cabine kon voelen. De dozen kunnen in deze hoeveelheid niet afzonderlijk worden vastgezet, omdat ze bij het vastsjorren vervormen en in alle richtingen kunnen bewegen en wegglijden. De zwaar beschadigde oplegger moest met zijn lading worden weggesleept.

De expediteur heeft de lading opgehaald met een geschikt voertuig.

De chauffeur krijgt nu een boete vanwege de niet gezekerde lading. De vervoerder riskeert een boete vanwege het ongeschikte voertuig.