Clicky


Scania schakelt over naar biobrandstof

Scania schakelt over naar biobrandstof
03-03-2012 09:34 | Scania | auteur de redactie
Scania zet een volgende stap in de verbetering van het eigen klimaateffect door het gebruik van biobrandstof voor de interne vervoersdiensten en bij de productiebedrijven in Södertälje, Zweden.

Door vernieuwbare bio-ethanol te gebruiken als brandstof in plaats van diesel, vermindert de CO2 uitstoot met ongeveer zeventig procent. De acht trucks die op ethanol gaan rijden, verminderen de CO2 uitstoot met een hoeveelheid die gelijk staat aan twaalf huishoudens waarvan de elektriciteit voor verwarming opgewekt wordt met fossiele brandstoffen.

Op kop
"Als leverancier van vervoersoplossingen is het belangrijk voor ons om op kop te lopen bij de ontwikkeling van duurzame alternatieven voor fossiele brandstof en aan te tonen dat efficiency en duurzaamheid in de praktijk goed samen gaan", stelt Anders Nielsen van Scania.



Scania biedt momenteel een reeks klimaat- en energie-efficiënte producten en diensten aan - 'Ecolution door Scania' - die vervoerbedrijven helpen hun CO2 uitstoot te verminderen en tegelijk de opbrengst van hun vrachtwagens en bussen maximaliseert. 'Ecolution' is een veelomvattende oplossing voor het optimaliseren van voertuigen, opleidingen voor chauffeurs en ononderbroken monitoring van beide. Distributiediensten die overschakelen naar voertuigen met biobrandstof, leveren een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat door verminderde uitstoot van CO2.

Economisch rijden
Scania gebruikt in Södertälje trucks voornamelijk voor het vervoer van onderdelen en verpakkingsmateriaal tussen de verschillende productie- en assemblagehallen. Deze interne logistiek werd onlangs overgenomen door dochteronderneming Scania Transport Laboratorium, die test- en voertuigkenmerken en prestaties in commercieel transport evalueert. Het ontwikkelen en monitoren van economisch en veilig rijden door Scaniarijders valt ook onder deze dochteronderneming.



Openbaar tankstation
"Door op ethylalcohol over te schakelen, toont Scania aan dat met de huidige technologie duurzame oplossingen al beschikbaar zijn", aldus Anders Nielsen.

Om de beschikbaarheid van vernieuwbare brandstoffen voor bedrijfsauto's te vergroten, opent Scania later dit jaar een openbaar tankstation in Södertälje met pompen voor biodiesel, ED 95 (ethylalcohol) en biogas.