Clicky


Opnieuw woningen beschadigd door explosief in Roosendaal

Opnieuw woningen beschadigd door explosief in Roosendaal
03-10-2022 11:42 | Misdaad | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Twee woningen in de Van der Nootlaan in Roosendaal zijn zondagavond door een explosief flink beschadigd. Enkele dagen eerder werd op een woning in diezelfde staat ook al geschoten. Bij deze incidenten raakte niemand gewond. 

Rond 23.45 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat bij de woning een explosief was afgegaan. Agenten troffen flinke beschadigen aan de voorzijde van twee woningen aan. Enkele ruiten, een voordeur, enkele rolluiken en de gevels waren vernield. De politie startte een onderzoek en zette de omgeving af. Agenten verhoorden enkele betrokkenen. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in.

In de nacht van dinsdag op woensdag 28 september raakte ook al een woning in dezelfde straat beschadigd. Tussen 03:00 en 03:30 uur werd een andere woning beschoten. Dit voorval werd woensdagochtend om 07:40 uur bij de politie gemeld. Agenten troffen diverse kogelgaten in enkele ruiten aan. Ook hier werd een uitgebreid onderzoek ingesteld, waarbij kogels en hulzen werden gevonden.

De politie houdt er rekening mee dat de schoten vorige week abusievelijk waren gericht op de eerste woning. Mogelijk dat de daders zijn teruggekomen om de bewoners van de woning, waar de voordeur is opgeblazen, te bedreigen. De recherche stelt een onderzoek in. Naast dat een buurtonderzoek wordt ingesteld, is de politie op zoek naar getuigen of beelden, die kunnen helpen om de daders op te sporen.