Clicky


Netbeheerder verwacht krapte op stroomnet Westland

Netbeheerder verwacht krapte op stroomnet Westland
03-10-2022 19:19 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Stroomnetbeheerder Westland Infra Netbeheer verwacht dat er in Westland en Midden-Delfland op korte termijn krapte op het stroomnet zal ontstaan. Daardoor wordt de teruglevering van door bedrijven opgewekte stroom getroffen. De krapte zal mogelijk langer dan een jaar duren, meldt de netbeheerder.

De vraag om stroom terug te leveren aan het net is in de twee regio's groter dan de beschikbare capaciteit. Een structurele oplossing hiervoor zou verzwaring zijn van het hoogspanningsnet en de verdeelstations in Westerlee en De Lier. De mogelijkheden daarvoor worden nog onderzocht waardoor er nog geen planning is wanneer dat gerealiseerd kan zijn. Westland Infra Netbeheer werkt daarbij samen met hoogspanningsnetbeheerder TenneT

Tot die tijd gaat Westland Infra Netbeheer kijken naar de mogelijkheden voor congestiemanagement. Dat houdt in dat bedrijven en andere grootverbruikers betaald krijgen om niet hun volledige teruglevercapaciteit te gebruiken. Daarmee wordt dan ruimte gewonnen voor extra aansluitingen.