Clicky


Beursvloer dertigste editie BedrijfsautoRAI volledig gevuld

Beursvloer dertigste editie BedrijfsautoRAI volledig gevuld
15-03-2012 09:50 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - BedrijfsautoRAI is na vijf jaar weer terug van weggeweest met een totaalaanbod van zware bedrijfswagens, lichte bedrijfswagens, speciale voertuigen en onderdelen & accessoires. Een vernieuwde opzet, spraakmakende innovaties, een uitverkochte beursvloer, een sterk congresprogramma en uitgebreide aandacht voor beleving op het Buitenpark maken van BedrijfsautoRAI 2012 hét nationale platform voor duurzaam wegtransport. De beurs wordt op dinsdag 17 april geopend door Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Traditiegetrouw sluit BedrijfsautoRAI op zaterdag 21 april af met de speciale Chauffeursdag.

Alle truckmerken aanwezig
Alle truckmerken en specials doen mee aan BedrijfsautoRAI 2012. DAF, Fuso, GINAF, Hytruck, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania, Terberg, Volvo en Wierda Voertuig Techniek presenteren hun laatste modellen en technieken. De enthousiaste deelname bewijst het vertrouwen in het nieuwe beursprofiel en standconcept waarbij voor meer uniformiteit is gekozen en de focus op de nationale markt is komen te liggen. Niet alleen Hal 1, het domein van de zware bedrijfswagens, maar ook de zes andere hallen van het Europacomplex die voor BedrijfsautoRAI 2012 in gebruik zijn, zijn inmiddels uitverkocht. Met ruim 180 exposanten betekent dit een 100% bezetting van het beschikbare beursoppervlak.



Nederlandse innovatiekracht
Met name in het segment Speciale Voertuigen wordt duidelijk dat Nederland een koppositie inneemt op het gebied van innovatie. Dat bleek ook uit de hoge kwaliteit van de inzendingen voor de door ING Lease gesponsorde SV Innovation Award. Uit 24 inzendingen werden de volgende vijf producten genomineerd: VLT remmentestbank voor pendelastrailers (van Autec VLT Automotive, stand 02.150), 2+6 SL Semi Low loader (van Broshuis BV, stand 07.220), Hiab Moffet E2 (van Cargotec Netherlands BV, stand 07.120), Taurus Hoogwerker (van Custers Hydraulica BV, stand 07.315) en HFM trailer (van HFM trailer BV, stand SV08). Naast deze genomineerde producten, is de kwaliteit van de aangemelde primeurs en noviteiten van exposanten binnen de trailer- en carrosseriebouw zonder meer van hoog niveau.

Duurzaamheid
Een belangrijk thema dat zowel in het expositieprogramma, tijdens het congres en op het Buitenpark uitgebreid belicht wordt, is duurzaamheid binnen de transportsector. In alle segmenten tonen exposanten hun nieuwste producten die veelal betrekking hebben op verduurzaming van het wegvervoer. Zo zien we diverse brandstofbesparende toepassingen en motoren klaar voor de Euro-6 norm bij de trucks. DAF toont de speciale ATe Edition-modellen van de succesvolle CF- en XF105-series en tevens een nieuw lichtgewicht tandemstel. Voor bestelauto’s is een koelsysteem op zonne-energie te zien, alsmede diverse intelligente oplossingen voor slimmer gebruik van de laadruimte. Elektrisch vervoer breekt in het segment bestelauto's ook steeds meer door, waarvan de getoonde Mercedes Vito E-Cell en de Iveco Daily Electric goede voorbeelden zijn. Volkswagen en Iveco laten bovendien zien dat een bestelauto op aardgas gewoon kan.

'Duurzaam innoveren' thema congres
Hoe verplaatsen goederen zich in de toekomst? Inzicht krijgen in duurzame innovaties binnen de transportsector op korte en langere termijn en hoe bepalen we de duurzaamheidsagenda van de toekomst? Deze vragen staan centraal tijdens het branchecongres op donderdag 19 april. Onder

het motto 'Duurzaam innoveren' reikt het congres oplossingen aan die een duurzame verandering teweegbrengen in de vervoers- en distributiebranche. Deelname aan het congres kost € 85,- (inclusief parkeer- en toegangskaart BedrijfsautoRAI 2012). Aanmelden kan via www.bedrijfsautorai.nl.



Showplein en Klassiekerplein
Naast al het nieuws dat exposanten van BedrijfsautoRAI presenteren, kunnen bezoekers genieten van bijzondere voertuigen op het Showplein en het Klassiekerplein. Op het in samenwerking met Truckstar gerealiseerde Showplein (Hal 1) presenteren de zeven grootste truckmerken ieder een showtruck. Bezoekers kunnen zich hier vergapen aan de crème de la crème onder de trucks. Het nostalgische Klassiekerplein (Hal 4) biedt een overzicht van verschillende historische vrachtwagens en bestelwagens, hetgeen een goed beeld geeft van de ontwikkelingen die de transportsector de afgelopen decennia heeft doorgemaakt.

Nieuw: Buitenpark
Een primeur voor BedrijfsautoRAI 2012 is het Buitenpark. Op het terrein voor de hoofdingang van de beurs draait alles om beleving en 'zelf doen'. Dit openluchtconcept, eerder een schot in de roos tijdens AutoRAI 2011, maakt een dagje BedrijfsautoRAI tot een echte experience. Bezoekers kunnen proefrijden in diverse trucks en bestelwagens, meerijden op het off-road parcours, proeflessen voor groot rijbewijs volgen, innovatieve bedrijfsauto’s testen, meedoen aan behendigheidsproeven en genieten van live muziek. De toegang tot het Buitenpark is gratis voor bezoekers van BedrijfsautoRAI 2012. Tijdens de door TVM verzekeringen gesponsorde Chauffeursdag op zaterdag 21 april staan er nog veel meer activiteiten op het programma waaronder het NK Truckpull 2012, de competitie 'De beste vaklui rijden bij...', een live radio-uitzending vanaf de beurs van Veronica's WeekendRick en diverse optredens van bekende artiesten.

Meet&Greet met Dakar Rally rijders
Niet alleen de winnende truck uit de Dakar Rally 2012 kan op BedrijfsautoRAI 2012 bewonderd worden; winnaar Gerard de Rooy geeft op vrijdag 20 april zelf acte de présence op de stands van Iveco en Groeneveld. Naar verwachting zal De Rooy met een Iveco Daily 4x4 (een supportvehicle van de Dakar) ook enkele rondjes op het off-road parcours van het Buitenpark afleggen.

Op de stand van TVM verzekeringen komen de coureurs van het XDakar Team vertellen over hun ervaringen tijdens de Dakar Rally 2012. Ook hun trucks ontbreken niet op BedrijfsautoRAI 2012. Andere prominente gasten die door TVM verzekeringen zijn uitgenodigd voor een meet&greet met bezoekers zijn de wereldkampioenen schaatsen Ireen Wüst en Sven Kramer.