Clicky


Metropole Orkest geeft spectaculair concert tijdens BedrijfsautoRAI

Metropole Orkest geeft spectaculair concert tijdens BedrijfsautoRAI
30-03-2012 10:24 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
Het Metropole Orkest geeft op 20 april een wel heel opvallend concert. Deze keer is het orkest niet te horen in de gebruikelijke concertzaal, maar tijdens de BedrijfsautoRAI 2012. Vanuit zes vrachtautotrailers wordt een spectaculair concert gegeven, onder begeleiding van een aantal claxonnerende vrachtauto’s. Hiermee vraagt de sector transport en logistiek tijdens de beurs op ludieke wijze aandacht voor de noodzaak van transport voor onze samenleving.

Het Metropole Orkest treedt op samen met singer/songwriters Jon Allen en Bertolf. Ze geven samen een uniek Beatles concert. Het concert vindt van 16.00 tot 17.00 uur plaats op het Congress Square van de RAI, de toegang is gratis op vertoon van een kaartje van de BedrijfsautoRAI.


Aandacht voor de sector transport en logistiek
Met de slogan 'Zonder Transport staat alles stil', voert Transport en Logistiek Nederland (TLN) sinds drie jaar campagne om aandacht te vestigen op de onmisbaarheid van transport en logistiek in de samenleving. Zo hoopt de brancheorganisatie meer begrip te kweken voor de aanwezigheid van vrachtverkeer op de wegen en voor het belang ervan voor Nederland als distributieland. 


Uit onderzoek van TLN blijkt dat veel medeweggebruikers zich weliswaar realiseren dat transport onmisbaar is, maar dat de aanwezigheid van al dat vrachtverkeer op de weg nog vaak als onprettig wordt ervaren. TLN wil graag verandering brengen in deze beeldvorming.





Trailer concert
45 Jaar na de release van het album Magical Mystery Tour, brengt het Metropole Orkest de muziek van The Beatles weer ten gehore. Samen met de Nederlandse singer-songwriter Bertolf en de Britse folkrockzanger Jon Allen, bekend van de song In your Light, brengen zij een orkestrale uitvoering van het Beatles repertoire. Bertolf had zijn doorbraak met de hit Another Day.

In 2009 speelden Bertolf en band, naar aanleiding van het verschijnen van de geremasterde catalogus van The Beatles, al het rooftop concert na op het dak van de Plantage, de studio van Pauw & Witteman. Een speciale rol is weggelegd voor de vrachtauto die door het orkest speciaal voor deze gelegenheid in de symfonie is verwerkt.