Clicky


Van den Bosch neemt deel van activiteiten Gé Simons over

Van den Bosch neemt deel van activiteiten Gé Simons over

ERP/HILVARENBEEK - Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 14 november 2022 een deel van de activiteiten van collegavervoerder Gé Simons Internationaal Transport uit Hilvarenbeek over. Dat zijn Rico Daandels, CEO van Van den Bosch en Frank Simons, eigenaar van Gé Simons, overeengekomen.

Gé Simons Internationaal Transport werd net als Van den Bosch opgericht in 1964. Begonnen met één truck, groeide de onderneming de afgelopen decennia uit tot een internationaal opererend logistiek dienstverlener. De activiteiten bestaan onder andere uit het intermodale vervoer van droge bulkgoederen met silodrukcontainers naar de Italiaanse markt. 

Europese groeistrategie

De overname betreft de activiteiten van Gé Simons die zich richten op het transport van droge bulkgoederen. Hiermee breidt Van den Bosch haar transportnetwerk op de Europese markt verder uit.

“De sterke focus op Italië van Gé Simons sluit aan bij onze Europese groeistrategie als intermodaal logistiek dienstverlener. Met de overname versterken we onze positie op de Italiaanse markt en brengen we onze droge bulkactiviteiten verder tot ontwikkeling”, aldus CEO Rico Daandels.

Van den Bosch heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding binnen het droge bulksegment en is inmiddels Europees marktleider in silodrukcontainertransport. 

Droge bulkactiviteiten

De droge bulkactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch en geïntegreerd binnen de vestigingen van de logistiek dienstverlener. De overname betreft onder meer de containervloot, bestaande uit 40ft-silodrukcontainers, en diverse trucks, opleggers en chassis. 

Ook alle betrokken medewerkers, zowel chauffeurs als kantoormedewerkers, worden onderdeel van Van den Bosch. Daandels: “Ik ben verheugd dat het team van Frank Simons aan boord blijft en hun expertise toevoegt aan onze organisatie.”

Simons sluit zich daarbij aan: “Ik ben er trots op dat we de juiste partij hebben gevonden waaraan we onze medewerkers en klanten kunnen toevertrouwen. Dankzij de overname profiteren zij van het uitgebreide Europese netwerk, de capaciteit en de kennis die Van den Bosch de afgelopen decennia heeft opgebouwd.”