Clicky


Voorproefje van de gloednieuwe en innovatie Hiab XS544 HiPro

Voorproefje van de gloednieuwe en innovatie Hiab XS544 HiPro
17-04-2012 10:51 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
Op de BedrijfsautoRAI van 17 t/m 21 april in Amsterdam geeft Cargotec een voorproefje van zijn nieuwe en innovatieve kraan, de Hiab XS544 HiPro. Deze kraan is te bestellen vanaf eind 2012 nadat hij definitief is gelanceerd.

"Wij zijn erg trots op onze nieuwe kraan en op wat hij kan betekenen voor de bedrijfsprestaties van onze klanten", zegt Sergio Peiró, Product Manager Hiab Loader Cranes, Heavy range van Cargotec.

De Hiab XS544 HiPro is de nieuwste aanvulling in het segment zware kranen van Cargotec en is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de grote vraag vanuit de markt naar productiviteit, laag verbruik, lagere kosten gedurende de hele levensduur en snel rendement.

De Hiab XS544 HiPro beschikt over een reeks unieke prestatiekenmerken, zoals een nieuw verbeterd armsysteem om doorbuigen te minimaliseren, nieuwe verbeterde sequence-cilinders en een onbeperkt zwenkbereik. De Hiab XS544 HiPro biedt op die manier een kortere en snelle route naar de werkpositie. Het vermogen is 52 tm en de kraan heeft een bereik tot 35 meter met een jib. De innovatieve XS544 HiPro heeft een robuust design dat duurzaam is en minimaal onderhoud en service vergt. Ook het vermelden waard zijn de snelheid en nauwkeurigheid van de kraan, zelfs op maximale reikwijdte.

De Hiab XS544 HiPro omvat kenmerken zoals de Pump Flow Distribution (PFD), die de snelheid en nauwkeurigheid van de kraan ondersteunt, en de automatische snelheidsregeling ASC, die in combinatie met de PFD het vermogen met 15% vergroot.