Clicky


Overtredingen gevonden bij de helft van de voertuigen tijdens transportcontrole

Overtredingen gevonden bij de helft van de voertuigen tijdens transportcontrole [+foto]
12-10-2022 10:20 | Controles | auteur Redactie

HAMBERGEN - Dinsdag 11 oktober van 08:00 uur tot 15:30 uur heeft de Duitse politie een grote transportcontrole gehouden in het Duitse Hambergen.

Naast vrachtwagens controleerden de agenten ook auto's met aanhangers en landbouwtrekkers.

In totaal werden 52 voertuigen onderworpen aan een verkeerscontrole. Bij 26 voertuigen werden overtredingen geconstateerd. Deze hadden vooral betrekking op overschrijdingen van de rij- en rusttijden en onvoldoende ladingzekering. Daarnaast werd ook een strafrechtelijke procedure opgestart.

Het vereiste rijbewijs van een 50-jarige vrachtwagenchauffeur was verlopen en dus ongeldig. De agenten verboden de 50-jarige om verder te rijden. Bovendien moet hij zich nu verantwoorden bij de rechter voor het rijden zonder rijbewijs.

In de vrachtwagen van een 66-jarige chauffeur constateerden de agenten dat er een verkeerde bestuurderskaart in de tachograaf was gestoken. De agenten starten een strafrechtelijke procedure tegen de 66-jarige vrachtwagenchauffeur.

De agenten haalden ook een 33-jarige vrachtwagenchauffeuse uit het verkeer. Tijdens de verkeerscontrole constateerden de agenten dat de 33-jarige onder invloed van drugs was. Ze moest een bloedafname ondergaan. De ambtenaren hebben een administratieve overtredingsprocedure ingeleid. Verder mocht de 33-jarige haar rit niet voortzetten.

In totaal moesten tien gecontroleerde voertuigen, in ieder geval tijdelijk, stoppen. In de meeste gevallen was de ladingzekering niet voldoende, zodat de vrachtwagenchauffeurs de ladingzekering in orde moesten maken en daarna weer verder mochten rijden.