Clicky


BedrijfsautoRAI: Broshuis BV wint SV Innovation Award 2012

BedrijfsautoRAI: Broshuis BV wint SV Innovation Award 2012
17-04-2012 12:12 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
Broshuis BV heeft de door ING Lease gesponsorde SV Innovation Award 2012 gewonnen. Hun 2+6 SL Semi Low loader scoorde volgens de vakjury het hoogst op de onderdelen innovatie, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu. De prijs werd vanochtend tijdens de opening van BedrijfsautoRAI 2012 uitgereikt.

De 2+6 SL Semi Low loader is een semi-dieplader die als eerste in zijn soort is uitgerust met onafhankelijke wielophanging. Dit geeft de semi-dieplader unieke voordelen als 57 graden-stuuruitslag, stabiel weggedrag, beperkte laadvloerhoogte en hoge mate van wendbaarheid.



De 2+6 SL Semi Low loader biedt de mogelijkheid 100 ton te vervoeren op 790mm laadvloerhoogte, ongeachte de hoeveelheid uitschuifbaarheid. De combinatie van deze mogelijkheden is uniek te noemen en geeft de semi-dieplader een goede marktpotentie binnen de niche van zwaartransport. Dit was voor de jury, die inzendingen beoordeelde op de punten innovatie, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu, reden om de prijs aan Broshuis BV toe te kennen.

Juryvoorzitter Lejo Bekker was onder de indruk van het niveau van de verschillende inzendingen: "De SV-branche brengt veel hoogwaardige innovaties voort. We hebben het ongekende aantal van 24 inzendingen mogen ontvangen. Dit laat zien dat de vaak geroemde innovatiekracht van de Nederlandse SV-industrie ook in deze economisch lastige tijden stand houdt. We hebben uit een ijzersterk deelnemersveld een terechte winnaar kunnen kiezen."

Het is voor de vijfde maal dat de SV Innovation Award werd uitgereikt. Bedrijven die innovaties ontwikkelen ten behoeve van meer efficiency en/of technische verbeteringen op het gebied van wegtransport komen in aanmerking voor de prijs. De letters SV staan voor Speciale Voertuigen, de afdeling binnen RAI Vereniging die de belangen behartigt van de carrosseriebouwers, oplegger- en aanhangwagenfabrikanten, leveranciers van componenten en laad- en losmiddelen. De afdeling SV is samen met de afdelingen Autovak en Auto’s initiatiefnemer van de BedrijfsautoRAI die wordt georganiseerd door Amsterdam RAI.