Clicky


BedrijfsautoRAI: Lancering Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting

BedrijfsautoRAI: Lancering Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting
17-04-2012 15:12 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - Vier fabrikanten en importeurs van bedrijfswageninrichtingen lanceren op de BedrijfsautoRAI 2012 onder auspiciën van RAI Vereniging een baanbrekend initiatief: het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting. Doel is het veiliger maken van mobiele werkplekken.

Het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting garandeert de voertuigeigenaar en de bestuurder van het servicevoertuig een mobiele werkplek volgens de hoogste veiligheidsstandaard. Dit initiatief sluit aan bij de rol die de hedendaagse maatschappij verwacht van ondernemers; het aanvaarden van de verantwoordelijkheid voor medewerkers en medemens. De fabrikanten Bott Vario, Modul-System, Sortimo en importeur Moplan bedrijfswageninrichting zijn de initiatiefnemers van deze nieuwe standaard, die wordt gedragen door RAI Vereniging.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet worden voldaan aan twee criteria. Als eerste de aankoop van een bedrijfswageninrichting met bewezen crashbestendigheid. Aansluitend moet de montage van de bedrijfswageninrichting plaatsvinden volgens de voorschriften van de fabrikant en worden uitgevoerd bij een (door de fabrikant) erkende inbouwspecialist.

De inbouwer kan vervolgens op wens van de voertuigeigenaar het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting aanvragen. Het certificaat wordt verstrekt door de fabrikant, nadat de kwaliteit van de inbouw is beoordeeld op basis van een fysieke inspectie of fotomateriaal, inclusief verificatie van de toegepaste inrichting. Bij een goede beoordeling ontvangt de voertuigeigenaar het Certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting. Het betreft een document op naam met daarop vermeld de unieke meldcode van het voertuig. Het certificaat gaat vergezeld van een reliëfsticker voor plaatsing op de inrichting en van een RAI Vereniging Safety Card met aanvullende veiligheidsaanbevelingen.



Eric Rommerts, secretaris RAI Vereniging afdeling Autovak: "RAI Vereniging is een pleitbezorger voor optimale verkeersveiligheid. Zij heeft in de afgelopen jaren meerdere initiatieven genomen om deze veiligheid te bevorderen. In deze context past ook de code of conduct voor bedrijfswageninrichting. Naast de verkeersveiligheid speelt deze code ook in op de ARBO-eisen ten aanzien van de werkplek van chauffeurs van bedrijfswagens. RAI Vereniging is daarom blij om samen met de leden afspraken te maken in het kader van deze code of conduct."