Clicky


BedrijfsautoRAI: PIEK-Keur certificaat voor Scania aardgastruck

BedrijfsautoRAI: PIEK-Keur certificaat voor Scania aardgastruck
17-04-2012 19:42 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - Op de Bedrijfsauto-RAI 2012 ontving Scania uit handen van Stichting PIEK-keur een Quiettruck- respectievelijk PIEK-certificaat voor haar trucks met gasmotoren. Het certificaat werd in ontvangst genomen door Tom van de Mosselaar, Director Commercial Operations van Scania Nederland B.V. Het certificaat werd direct geplaatst in het op de stand aanwezige LNG voertuig.

Scania biedt haar klanten de keuze uit aardgasmotoren op basis van CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquefied Natural Gas). De motor is tevens geschikt voor gebruik van biogas als brandstof.



De basis van het Scania P310 4x2 trekkerchassis op de RAI wordt gevormd door het nieuwste Scania 5-cilinder 9,3-liter motorenplatform dat gebruikt wordt voor de Euro 5 en EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) dieselmotoren. Er zijn verschillende modificaties doorgevoerd, waaronder cilinderkoppen voor centraal gemonteerde bougies, een gasinspuitsysteem in het inlaatspruitstuk en een speciaal aangepaste nokkenas.

Het motormanagementsysteem past zich automatisch aan de kwaliteit van het gas aan, wat een voordeel is wanneer gereden wordt op biogas of mengsels van biogas en aardgas, waar de kwaliteit van het gas kan wisselen. De vrachtauto’s zijn standaard uitgerust met de automatische 6-versnellingsbak van Allison.