Clicky


Zuid-Holland steekt 130 miljoen in topsectoren

Zuid-Holland steekt 130 miljoen in topsectoren
18-04-2012 17:14 | Overig | auteur de redactie
(Novum) - De provincie Zuid-Holland komt in navolging van het rijk met haar eigen topsectorenbeleid en steekt tot en met 2015 ruim 130 miljoen euro in drie economische kernsectoren. Dat maakte gedeputeerde Govert Veldhuijzen van Economische Zaken (CDA) woensdag bekend.

Waar het rijk inzet op negen afzonderlijke sectoren met exportpotentieel, richt de provincie zijn pijlen op de Rotterdamse haven, de tuinbouw en kennisintensieve bedrijvigheid. Zuid-Holland maakt rond de zomer bekend welke projecten binnen de drie pijlers op financiering kunnen rekenen. De rijksoverheid draagt 53 miljoen euro bij aan het Zuid-Hollandse topsectorenbeleid, en gaat zijn eigen aanpak afstemmen met die van de provincie.

De provincie wil met de investering het bedrijfsleven stimuleren de omschakeling te maken naar een groenere bedrijfshuishouding. "De economie in Zuid-Holland moet af van haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen", vindt gedeputeerde Veldhuijzen. "Vandaar dat wij bij onze keuzes om projecten financieel of ruimtelijk mogelijk te maken zwaar laten meewegen of zij bijdragen aan verduurzaming en energietransitie."