Clicky


Scheefhangende oplegger zorgt voor afsluiting van druk verkeersplein in München

Scheefhangende oplegger zorgt voor afsluiting van druk verkeersplein in München [+foto's]
14-10-2022 19:18 | Ongevallen | auteur Redactie

MÜNCHEN -  Een scheefhangende oplegger hield de brandweer van München vrijdagochtend bezig en leidde tot een wegafsluiting van meer dan een uur.

In het gebied van de Tübinger Strasse, direct boven de Mittlerer Ring, wilde de chauffeur van de trekker met oplegger afslaan toen hij merkte dat de oplegger scheef stond en stopte meteen met rijden. De politie blokkeerde direct het gebied rond de vrachtwagen omdat deze dreigde te kantelen.

Het verkeersplein waar het incident gebeurde is een achtbaansweg die wordt doorkruist door zes andere rijstroken.

De operationeel manager inspecteerde de situatie en vroeg om een ​​reddingsvoertuig en de brandweerkraan. De vrachtwagenchauffeur had echter zelf al gebeld en ook een kraan geregeld via zijn opdrachtgever. Na overleg tussen het transportbedrijf, de opdrachtgever, de politie en de brandweer hebben alle betrokkenen toen besloten dat de twee betrokken bedrijven eerst de nodige beveiligings- en bergingssmaatregelen zouden nemen en dat de brandweer extra materieel stand-by zou houden voor het geval dat.

De twee bedrijven hebben de vrachtwagen relatief snel weer rijklaar kunnen krijgen, zodat deze onder begeleiding van de brandweer en de politie terug kon rijden naar de laadlocatie om de lading goed te laden.

Het verkeersplein was meer dan een uur afgesloten voor verkeer.

De politie onderzoekt het incident.