Clicky


BedrijfsautoRAI: Cargotec veilt Herman Brood Hiab-kraan voor goed doel

BedrijfsautoRAI: Cargotec veilt Herman Brood Hiab-kraan voor goed doel
19-04-2012 10:00 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - In 2000 werd Herman Brood door Cargotec uitgenodigd om tijdens de RAI-beurs een kraan te beschilderen. Tijdens de RAI van 17-21 april dit jaar zal deze zelfde kraan – een Hiab 102 – worden geveild ten behoeve van War Child, een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie.

"Het is fantastisch dat deze schitterende pop art-kraan nu uit de opslag kan worden gehaald en in de spotlight wordt gezet, waar hij hoort. En nog voor een goede zaak ook, iets meer dan tien jaar nadat hij is beschilderd door Herman Brood. Voor Cargotec is maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijk thema, en een veiling ten behoeve van de organisatie War Child is iets heel positiefs", zegt Paulo Cardoso, Marketing Manager Cargotec Netherlands

Veelzijdig muzikant, dichter en schilder Herman Brood overleed in 2001 op een leeftijd van 54 jaar Hij was een zeer bekende en geliefde figuur in de Nederlandse kunstwereld. Broods kunst is expressief en modern met duidelijke invloeden uit de pop-art van de jaren vijftig en zestig, waarin traditionele schilderkunst samenvloeide met moderne massacultuur zoals stripboeken, films en reclameadvertenties.



War Child Holland stelt kinderen en jongeren in staat hun eigen toekomst te veranderen door ze met psychosociale begeleiding en stimulerende scholing te beschermen tegen de gevolgen van oorlog.

De veiling vindt plaats op vrijdag 20 april om 17 uur in onze stand 07.120 op de RAI.