Clicky


BedrijfsautoRAI: 520 GreenCat ATX Board Computers voor Groupe Multi Transports

BedrijfsautoRAI: 520 GreenCat ATX Board Computers voor Groupe Multi Transports
19-04-2012 10:41 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - Groupe Multi Transport uit Frankrijk heeft op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam een order getekend bij GreenCat - een Groeneveld Company - voor de levering van 520 boordcomputers van de nieuwe generatie GreenCat® ATX (Android Telematics Xchange).

Deze innovatieve nieuwe generatie boordcomputer met Android-technologie, die op de BedrijfsautoRAI wordt geïntroduceerd, is de eerste modulaire telematica-oplossing op de markt met een volledig open platform. Daarop kunnen naast geavanceerde GreenCat® software de meest uiteenlopende Android apps worden geïnstalleerd, zodat de gebruiker de grootst mogelijk flexibiliteit wordt geboden, nu en in de toekomst.

"Dat is een van de voornaamste redenen dat wij hebben gekozen voor GreenCat. Plus natuurlijk dat wij al klant van GreenCat zijn sinds 1996", aldus Serge Jamon, president van Groupe Multi Transports.

Groupe Multi Transport is met een vloot van 550 trekkende eenheden en 600 trailers een van de grotere vervoerders van Frankrijk. Het bedrijf heeft een geavanceerde interne IT-afdeling, die eigen Transport Management Software heeft ontwikkeld. De onderneming is bovendien een van de pioniers als het gaat om de toepassing van telematica en ontwikkelde samen met GreenCat al in 1996 een eigen architectuur voor real-time informatie over de vloot. Groupe Multi Transport, dat diverse vestigingen heeft in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, wil de informatiestroom nu een nieuwe dimensie geven met een Android omgeving, waarin zonder beperkingen tal van apps kunnen worden toegepast.

Ook de connectiviteit met externe- en rand apparatuur is van groot belang, hetgeen een belangrijke eigenschap is van GreenCat® ATX, wat staat voor Android Telematics Xchange. En dit alles natuurlijk zonder de lange termijn continuïteit uit het oog te verliezen, die met dit nieuwe DIN-formaat systeem geleverd wordt.

"Wij zijn met name ook gecharmeerd van de modulariteit het GreenCat® ATX. Afhankelijk van de behoefte en inzet, kunnen wij kiezen tussen een compleet systeem met geïntegreerde trucknavigatie, bluetooth, Wi-Fi, UMTS/3G/GPRS en full colour touch screen, tot aan eenvoudiger 'light' oplossingen die zich met name lenen voor onze charters, zoals een Android smartphone", verduidelijkt Serge Jamon de keuze van Multi Transports voor de nieuwe GreenCat® ATX.

"Dat gezegd hebbende, is natuurlijk de voornaamste reden om voor de modernste, innovatieve telematics oplossing te kiezen, onze continue aandacht voor efficiencyverhoging en kostenverlaging, optimale inzet van mensen en voertuigen en de best mogelijke service aan onze klanten, die de lat ook steeds hoger leggen en steeds hogere eisen hebben als het gaan om real time informatievoorziening, snelheid van reageren en betrouwbare track en trace", onderstreept Jamon.



De modulariteit in communicatie tussen Wi-Fi, GPRS en Bluetooth, die momenteel alleen door GreenCat wordt geboden, heeft een belangrijke rol gepeeld bij de keuze van Groupe Multi Transports voor GreenCat® ATX. Het biedt de onderneming lagere kosten voor de informatiestroom, maar biedt ook informatievoorziening in functie van de geografische positie van het voertuig. En last but not least is een groot voordeel van het nieuwe GreenCat telematics systeem dat de boordcomputer daadwerkelijk los staat van de toe te passen software, waardoor ook toekomstige eigenaren van de truck gebruik kunnen maken van het systeem.

"In feite kan een volgende eigenaar die de truck gebruikt koopt, de boordcomputer eenvoudig activeren door het front er af te nemen en zijn eigen sim-kaart te plaatsen. De GreenCat® ATX wordt zo eigenlijk een integraal onderdeel van de truck en kan er gedurende het hele leven van het voertuig in blijven en gebruikt worden", legt Johan Tielemans, directeur GreenCat Telematics uit.

In verband met het brede aanbod aan transport en logistieke diensten, de eigen pragmatische IT-afdeling, de ervaring van de verladers met telematics en de overtuiging van het belang van goede IT-oplossingen, maakt Multi Transports tot een uitstekende pilot-klant voor GreenCat® ATX. Samen kunnen de mogelijkheden van de open architectuur volledig worden benut.

Met meer dan 40.000 verkochte boordcomputers, heeft GreenCat een schat aan ervaring in telematica voor de logistieke wereld. Op basis van die ervaring en met de kennis van de wensen van de moderne ver voerder, heeft GreenCat een volledig open, modulaire en daarmee uiterst flexibele telematica-oplossing ontwikkeld, met Android besturingssysteem. Daarmee heeft GreenCat een absolute primeur in handen. In de praktijk betekent dit voor transportondernemers dat zij naast de beschikbare GreenCat® Fleet management software op de GreenCat® ATX ook tal van apps kunnen installeren.