Clicky


BedrijfsautoRAI: Heavy Duty walking floor trailer

BedrijfsautoRAI: Heavy Duty walking floor trailer
19-04-2012 13:07 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - Op het buitenterrein van de BedrijfsautoRAI presenteerde Knapen Trailers de 116e trailer uit de huurvloot van haar dealer Trailned: een walking floor trailer in Heavy Duty uitvoering. De trailer is over de volledige lengte voorzien van extra dikke slijtplaten en van een 3mm stalen C-shape vloer van Cargo Floor. Het grote voordeel van deze vloer is de geringe slijtage door het gebruik van staal i.p.v. aluminium. Hierdoor leent deze trailer zich uitstekend voor (retour)transport van onder andere zand, grind en fijn metaalafval.

Inbouw van deze vloer in een bestaande trailer behoort tot de mogelijkheden. Bij een Knapen trailer gaat dit vanaf een additioneel gewicht van 695 kg t.o.v. een 10mm aluminiumvloer. Bij een nieuwe Knapen trailer is het gewicht nog gunstiger: Als men kiest voor een nieuwe Knapen trailer is een stalen vloer al mogelijk vanaf 390 kg additioneel gewicht t.o.v. een 10mm aluminiumvloer. De vloer is dan voorzien van 15 in plaats van 21 planken.

Bewezen techniek
Knapen Trailers heeft de stalen C-shape vloer onlangs definitief in haar assortiment opgenomen. Deze opname komt voort uit een uitgebreid testprogramma waaruit blijkt dat de vloer uiteindelijk aan de door Knapen Trailers gestelde eisen voldoet. Anders dan bijvoorbeeld de Hybridevloer die zich nog in de pilot-fase bevindt wordt de stalen C-shape vloer geleverd volgens de door Cargo Floor gestelde garantie. Dankzij het uitgebreide testprogramma past de stalen C-shape vloer volledig binnen de filosofie van Knapen Trailers.

In verschillende (retour)transport toepassingen zorgt deze vloer namelijk voor de laagste lifecycle kosten. Dit uit zich niet alleen in het geringe slijtage, maar ook in het gemak van eventuele reparaties. Zo is staal een materiaal waaraan verschillende transporteurs zelf klein onderhoud kunnen uitvoeren. Hierdoor zorgen de geringe stilstand en de hoge restwaarde voor de laagste lifecycle kosten van het voertuig.

Transporteurs die deze Heavy Duty walking floor trailer willen proberen kunnen de trailer huren bij de Nederlandse dealer van Knapen Trailers – Trailned BV.

Foto's