Clicky


BedrijfsautoRAI: De Rooy Transport en CTS Group Transport winnen TVM Preventieprijs

BedrijfsautoRAI: De Rooy Transport en CTS Group Transport winnen TVM Preventieprijs
20-04-2012 09:26 | BedrijfsautoRAI | auteur de redactie
AMSTERDAM - De tweejaarlijkse TVM Preventieprijs is gisteravond op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam uitgereikt aan de directies van De Rooy Transport uit 't Goy en de CTS Group uit Nieuw Vennep.

De prijzen werden gisteravond tijdens de TVM Transportborrel uitgereikt door voorzitter Alexander Sakkers van Transport en Logistiek Nederland. De Rooy won bij de bedrijven met meer dan 20 vrachtauto's en de CTS Group bij de kleinere ondernemingen. Bij de TVM Preventieprijs beoordeelt een jury bestaande uit TLN voorzitter Alexander Sakkers, de Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar en VVD Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert genomineerde bedrijven op hun inzet op het terrein van preventie, personeelsbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. TVM Verzekeringen is marktleider op het terrein van Verzekeringen voor transport en automotive.



De TVM Preventieprijs werd voor de tweede keer uitgereikt. Jurylid Alexander Sakkers zei over de winnaar bij de kleinere ondernemingen de CTS Group: "Eigenlijk was de keuze hier niet echt lastig; het bedrijf scoort op vele vlakken als veruit de beste. CTS Group voldoet op superieure wijze aan de criteria van de TVM preventieprijs. Dat vindt je terug in de aandacht voor het personeel o.a. door de eigen Academy voor persoonlijke opleiding en ontwikkeling. Daarnaast is er het eigen beloningssysteem, het wagenpark dat is uitgerust met meerdere veiligheidssystemen en verder besteedt het bedrijf op meerdere vlakken aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen."



Bij de ondernemingen met meer dan 20 vrachtwagens won De Rooy Transport uit 'T Goy. Ook hier prees de jury de aanpak van het bedrijf. "De jury is zeer onder de indruk van het brede spectrum waarop de Rooy preventie in de praktijk heeft gebracht. Men noemt de volgende voorbeelden: op gebied van HR bijvoorbeeld scoort men het hoogst van alle genomineerden. Verder heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een aantal zaken in gang gezet, zoals het aanstellen van een veiligheidscoördinator, het aanplanten van eigen bos ter compensatie CO2 uitstoot en het inzetten van een leefstijl programma voor het gehele personeel."