Clicky


Amber Alert voor vermiste 10-jarige Hebe

Amber Alert voor vermiste 10-jarige Hebe [+foto]
18-10-2022 08:40 | Binnenland | auteur ANP

RAAMSDONKSVEER - [update 13:40 uur] De politie is dinsdag op "allerlei" manieren bezig het 10-jarige vermiste meisje Hebe uit Vught en haar begeleidster te vinden. Het kind en de 26-jarige vrouw zijn sinds maandagavond vermist. Dinsdagochtend werd een amber alert uitgegeven voor Hebe. Het meisje is gehandicapt en heeft zorg nodig.

De twee werden voor het laatst gezien bij de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer (Noord-Brabant). Vanaf daar zou de begeleidster het meisje naar huis brengen, schreef haar moeder maandagavond op Facebook. De politie onderzoekt onder meer alle wegen en waterwegen op en rond de route van Raamsdonksveer naar Vught. "Daar is ook een politiehelikopter bij ingezet, maar helaas nog zonder resultaat. Uiteindelijk is het ook de vraag of die route wel gereden is." Ook wordt gezocht naar de auto waarin zij zijn vertrokken.

De politie vraagt mensen die tips hebben naar 112 te bellen. De tiplijn van de politie (0800-6070) heeft technische problemen.

Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zoekt ook naar het meisje. Een woordvoerder laat weten dat de vrijwilligers in eerste instantie zoeken tussen Vught en Raamsdonksveer. "We moeten snel acteren. Als ze van de weg zijn geraakt, is er een kleine kans dat ze nog leven." Vrijwilligers zoeken onder meer op snelwegen en binnenwegen. "We lopen en gaan op pad met quads en auto's. Ook gaan er drones vliegen." De woordvoerder vraagt mensen in de omgeving alert te zijn op sporen.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat mogelijk ook het Veteranen Search Team wordt ingezet. De politie heeft contact met de vrijwilligersorganisatie.

Het meisje en de vrouw zijn maandagavond in onbekende richting vertrokken in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-425-K. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok. Ze heeft scoliose en loopt wankel, met haar voeten naar buiten.

De politie heeft de identiteit van de begeleidster niet vrijgegeven. Volgens een woordvoerder van de politie is dat omdat een amber alert zich alleen op kinderen richt en omdat de rol van de vrouw nog niet duidelijk is. "Daarom zijn we heel terughoudend. Alle scenario's staan nog open." Het gaat in ieder geval om een vrouw met blond, halflang haar en blauwe ogen.

Volgens Omroep Brabant waren de begeleidster en het meisje maandag aan het eind van de middag vertrokken vanaf 't Overstapje. Dit is een orthopedagogisch dagcentrum aan de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. De moeder van het meisje zegt op Facebook in shock te zijn.