Clicky


Van den Bosch huldigt trouwe medewerkers

Van den Bosch huldigt trouwe medewerkers
18-10-2022 11:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Waardering. Dat woord viel geregeld in de Van den Bosch Academy in Erp, afgelopen vrijdag 14 oktober. Daar vond namelijk de jaarlijkse jubilarissenavond plaats. Dit jaar huldigde Van den Bosch een kleine, maar trouwe groep medewerkers.

Van den Bosch-CEO Rico Daandels toonde zich dankbaar voor de aanwezigheid van de jubilarissen. “Deze mensen hebben zich jarenlang met ziel en zaligheid ingezet voor ons bedrijf, soms zelfs meer dan veertig jaar. Daar staan we graag bij stil.”

Cultuurdragers

Daandels omschreef de jubilarissen als ware ‘cultuurdragers’, die veel meer aan het bedrijf bijdragen dan inzet, kennis en ervaring. “Neem onze gepensioneerde collega’s. Zomaar op vrijdagmiddag afzwaaien en uit beeld verdwijnen? Dat gebeurt zelden. Eerst willen ze zeker weten dat ze het Van den Bosch-dna hebben doorgegeven aan hun opvolger. Dat ze zelfs op hun allerlaatste dag tóch nog iets beter willen zijn dan gisteren, typeert hun hele carrière. Daar kun je alleen maar veel respect voor hebben.”

Slapen in eigen bed

Eén van de pensionado’s is Dry Bulk-chauffeur Rob de Graaf, die na bijna 45 jaar dienstverband van zijn pensioen gaat genieten. “Ik heb zo’n veertig jaar internationaal gereden, vooral op Turkije. Een prachtige tijd, waarin de vrijheid achter het stuur me het meeste aansprak. Maar het is mooi geweest. Nadat ik zo’n beetje alle parkeerplaatsen in Europa gezien heb, slaap ik voortaan eindelijk in mijn eigen bed en krijgen mijn vrouw Marian en ik meer tijd om samen te genieten.”

Vier generaties

“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière”, vervolgt De Graaf, die in zijn loopbaan verschillende generaties Van den Bosch meemaakte. “Ik werkte al onder oprichter Ad van den Bosch, en zelfs zijn vader Piet heb ik gekend. Later nam Peter het roer over van zijn vader Ad. Inmiddels heeft ook Peter’s zoon Simon al transport voor me gepland. Heel mooi om een rol te hebben gespeeld in vier generaties Van den Bosch” aldus de trotse pensionado.

Woordenwisseling hoort erbij

Natuurlijk was het niet altijd pais en vree: ook Rob had wel eens een woordenwisseling met een leidinggevende. “Hoort erbij”, stelt hij nuchter. “Het gaat erom dat je het uitpraat, elkaar de hand schudt en de draad weer oppakt. Dat het met de wederzijdse waardering goed zit, zie je vanavond. Trouwens, ook na je pensionering blijven ze je uitnodigen voor bijvoorbeeld de zomerbarbecue en ontvang je ieder jaar een kerstpakket. Ik blijf dus gewoon lid van de Van den Bosch-familie.”

Spannend en leuk

Planner Tamara Gosjadze (12,5 jaar in dienst) beleefde haar eerste jubilarissenavond. “Spannend, maar vooral erg leuk”, vertelt ze. “Ik voel me enorm gewaardeerd. Extra speciaal is het dat ik vanavond verschillende chauffeurs ontmoet voor wie ik zo vaak routes heb gepland. Hen zie ik normaal gesproken niet iedere dag. Of ik blij ben met mijn werk? Zeker weten. Fijne collega’s, goede werksfeer, groeimogelijkheden… Ik ga met plezier door voor mijn 25-jarig jubileum.”

Beste jaren in Nederland

De ervaren containermonteur Wieslaw Jan Kaminski (‘Jan’ voor collega’s) geniet eveneens. “Ik heb in heel wat verschillende landen gewerkt. Duitsland, Ierland, Spanje, Oostenrijk… Maar hier in Nederland beleef ik mijn beste jaren. Ik vind het heerlijk om te werken. Voor mij kent de techniek allang geen geheimen meer. Ik ben bijna 67, pensioengerechtigd dus, maar ik ben bezig met een extra jaar bij Van den Bosch. Ik ben fit, zowel fysiek als mentaal en ik houd van mijn werk, dus waarom niet?”

Kroon op het werk

Joop van Stiphout was bijna 50 jaar vrachtwagenchauffeur, waarvan 23 jaar voor Van den Bosch. “Perfect dat ze dit doen, zo’n jubilarissenavond”, vertelt hij. “Voor mij voelt het als een kroon op mijn werk. Sowieso vind ik Van den Bosch een fijne werkgever. Alles is goed geregeld en je kunt met vragen of problemen altijd ergens terecht. Neem mijn verzoek om in mijn laatste jaren een dag minder te gaan werken: dat was in vijf minuutjes geregeld. Nu breekt de tijd aan voor andere zaken. Ik kan voortaan op woensdagmiddag het gras maaien… Heerlijk!”

De jubilarissen op een rijtje

12,5 jaar: Tamara Gosjadze, Daniel Szela, Petra van der Ent.
25 jaar: Hans Smit. Pensioen: Klaas Spoelstra, Wieslaw Kaminski, Rob de Graaf, Wiert Drenth, Joop van Stiphout, Paul Cloot, Fred Haringsma