Clicky


Meerdere Russische aanvallen op Oekraïense steden

Meerdere Russische aanvallen op Oekraïense steden
18-10-2022 12:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV - Rusland heeft in Oekraïne opnieuw aanvallen uitgevoerd. In onder meer de hoofdstad Kiev, Mykolajiv, Kryvy Rih, Dnipro, Zjytomyr en Charkov zijn dinsdagmorgen explosies gemeld door de lokale en landelijke autoriteiten, meldt The Kyiv Independent. De aanvallen zijn deels gericht tegen de energie-infrastructuur van de steden. In Kiev kwamen zeker twee personen om het leven.

Kirilo Timosjenko, plaatsvervangend chef van het presidentieel bureau, zegt dat in Kiev, Zjytomyr en Dnipro stroomvoorzieningsinstallaties zijn geraakt. In het noorden van de Oekraïense hoofdstad waren zeker drie inslagen. De schade in Dnipro zou volgens Timosjenko aanzienlijk zijn. In Charkov waren volgens de burgemeester twee explosies. Daar was een industrieterrein het doelwit.

In Mykolajiv waren drie explosies te horen. Een Russische raket trof daar een appartementencomplex. Een deel van het gebouw werd volledig verwoest. Een dode is door de hulpdiensten onder het puin vandaan gehaald.

"Oekraïne ligt onder vuur van de bezetters", reageert president Volodimir Zelenski op de jongste barrage aan raketten. "Ze doen wat ze het beste kunnen: burgers terroriseren en doden", aldus de president over Rusland. Hij zegt dat het land hier niets mee bereikt, behalve dat het "zijn destructieve en moorddadige aard" bevestigt.