Clicky


Zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne hervat

Zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne hervat
19-10-2022 10:14 | Binnenland | auteur ANP

WASPIK - [update 12:00 uur] De politie zet in Waspik de zoektocht voort naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). Samen met het Veteranen Search Team is om 09.30 uur het zoeken hervat. Dat gebeurt te voet rond de Polanenweg, meldt de politie.

Ongeveer honderd mensen zijn betrokken bij de zoekactie. De politie meldt dat dinsdagavond meerdere plekken zijn uitgekamd. Ook is er met auto's gezocht. Die plekken worden nu te voet afgegaan. "Continu wordt gekeken of we ook op andere locaties kunnen gaan zoeken", aldus de politie.

Leden van het Veteranen Search Team hebben zich verdeeld over kleine groepjes. Er wordt onder andere ten noorden van Waspik gezocht. Ze lopen daar de wegen af en kijken in bermen en bosjes naar "onregelmatigheden", zoals ze het zelf noemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bandensporen of naar welke kant het gras opstaat. Ook de politiehelikopter vloog in de ochtend over het gebied.

Meer tips

De politie heeft onder andere naar aanleiding van de uitzending van Jinek dinsdagavond meerdere tips binnengekregen over de vermissing van Hebe en Sanne. Die zijn allemaal nagetrokken, laat een woordvoerster van de politie weten. "Maar het heeft helaas nog niks concreets opgeleverd."

Het is niet bekend hoeveel tips er zijn doorgegeven. Hoofd Operatiën, Stijn van Griensven, van de politie Oost-Brabant riep in talkshow Jinek mensen met informatie op om zich te melden. Hij zei dat er rekening wordt gehouden met alle scenario's. Zo is het nog niet te zeggen of er sprake is van een ontvoering of een ongeluk.

Sinds maandag

Het tweetal is sinds maandagmiddag vermist. Sanne haalde Hebe op in Raamsdonksveer om haar naar huis te brengen. Sindsdien zijn ze spoorloos. Dinsdag werd er onder meer in Waspik onderzoek gedaan naar een melding van een auto in het water bij de Hooiweg. Maar dat leverde geen voertuig op.

Dinsdagochtend is er een amber alert uitgegeven vanwege de vermissing. Hebe is gehandicapt en heeft elk moment van de dag zorg nodig.