Clicky


Rijstrook van A59 bij Waspik afgezet voor zoekactie naar vermiste Hebe en Sanne

Rijstrook van A59 bij Waspik afgezet voor zoekactie naar vermiste Hebe en Sanne
19-10-2022 16:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP

WASPIK - [update 19:21 uur] Rijkswaterstaat heeft een rijstrook van de A59 bij Waspik afgezet voor het onderzoek naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). De politie zegt dat vanaf de afrit van de A59 tot aan het veer naar Dussen, in noordelijke richting, gezocht wordt naar de twee die sinds maandag vermist worden.

De rijstrook is afgezet om op een veilige en ongestoorde manier het werk te kunnen doen, aldus de politie. Rijkswaterstaat meldt dat automobilisten in de richting van Den Bosch rekening moeten houden met extra reistijd vanwege de ontstane file. Een politiewoordvoerster laat weten dat op basis van binnengekomen tips de zoekacties plaatsvinden. Hoe concreet die zijn, is niet bekend.

In het water langs de Winterdijk in Sprang-Capelle in de gemeente Waalwijk is niets gevonden, laat een woordvoerder van de politie weten. Daar werd woensdagmiddag ook gezocht. Die weg ligt parallel aan de A59.

De politie heeft de zoektocht sinds dinsdagmiddag toegespitst op Waspik, omdat Hebe en Sanne voor het laatst gezien zouden zijn op de A59 ter hoogte van het Brabantse dorp. Ook vrijwilligers van het Veteranen Search Team zijn in de omgeving aan het zoeken. Daarnaast is ook een grote groep vrijwilligers in de Loonse en Drunense Duinen een zoektocht gestart. Dat ligt verder naar het oosten.