Clicky


Politie: geen twijfel dat doden in Kia Picanto Hebe en Sanne zijn

Politie: geen twijfel dat doden in Kia Picanto Hebe en Sanne zijn
19-10-2022 23:11 | Binnenland | auteur ANP

'S-HERTOGENBOSCH - [update 23:43 uur] De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden in de gevonden Kia Picanto bij knooppunt Empel (A59/A2) de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) zijn. De identiteit van de twee is nog niet officieel vastgesteld.

Een woordvoerder van de politie zegt dat een agent woensdagavond bandensporen zag bij het knooppunt. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto vond.

De auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught.

Maandag vertrok Sanne samen met het meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. De begeleidster haalde Hebe op bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij nooit aan. In de dagen daarna zetten de politie en vrijwilligersgroepen grote zoektochten op om de twee te vinden. Ook werd voor het meisje dinsdagochtend een amber alert uitgegeven.

De twee werden voor het laatst gezien op de A59 bij Waspik. Daar werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek. Het Veteranen Search Team zocht woensdagavond nog in Waspik-Zuid. Ook SAR Nederland en vrijwilligers van het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) hielpen woensdag in de zoektocht naar het meisje en haar begeleidster.