Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen in België, bevriende chauffeur in shock

Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen in België, bevriende chauffeur in shock [+foto&video's]
21-10-2022 19:08 | Ongevallen | auteur Redactie

SINT-GILLIS-WAAS - Op de E34 in het Belgische Sint-Gillis-Waas heeft vrijdag aan het eind van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij in totaal drie vrachtwagens waren betrokken. Bij het ongeval verongelukte een vrachtwagenchauffeur en een andere vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond, melden Belgische media.

De ravage na het ongeval is groot. de cabine van één van de vrachtwagens werd verpletterd door de container die het vervoerde.

Het ongeval gebeurde zo'n twee kilometer voor de afrit Vrasene in de richting van Antwerpen. Daar stond op dat moment al een file door de wegwerkzaamheden op de Antwerpse ring. Twee Nederlandse chauffeurs stonden als laatste in de staart van de file. De chauffeur van een vrachtwagen met Belgische nummerplaat merkte dit te laat op en reed met hoge snelheid in op de Nederlandse vrachtwagens. Voor de chauffeur van de middelste vrachtwagen kwam alle hulp te laat. De klap was zo hevig dat de container van zijn oplegger werd geslingerd en de cabine verpletterde.

De Belgische chauffeur zat bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij raakte zwaargewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Nederlandse chauffeur van de eerste vrachtwagen kwam er met lichte verwondingen vanaf maar verkeerd in shock. Hij was namelijk goed bevriend met het slachtoffer, meldt HLN. “We werken voor verschillende firma’s maar we kennen elkaar al dertig jaar”, reageert hij zwaar aangeslagen tegenover HLN. “Ik reed de hele tijd achter hem maar vlak voor het ongeval gebeurde waren we nog van plaats gewisseld. Anders was ik het geweest waarop die truck was ingereden....”

Video's van het ongeval vindt u hier en hier