Clicky


Renault Trucks lanceert de 8x4*4

Renault Trucks lanceert de 8x4*4
03-05-2012 16:26 | Renault | auteur de redactie
Renault Trucks introduceert een nieuwe uitvoering voor gebruik in de omgeving van bouwterreinen: de Premium Lander 8x4*4 Tridem. Doordat de Premium Lander 8x4*4 Tridem uitgerust is met een gestuurde en hefbare sleepas die een lading van 10 ton kan dragen, is hij het ideale instrument om complexe uitrustingen aan te bevestigen en deze in krappe ruimtes of moeilijk toegankelijke zones te vervoeren.

Bepaalde beroepen die in de omgeving van bouwterreinen werkzaam zijn, moeten soms zware en omvangrijke materialen of uitrustingen vervoeren op bouwterreinen waar er onvoldoende plaats is om hun manoeuvres uit te voeren, terwijl ze naast het bouwterrein hun verbruik willen optimaliseren. De nieuwe 8x4*4-bakwagen, Renault Premium Lander Tridem is het ideale voertuig om deze taken uit te voeren.



Het voertuig is ontworpen op basis van een bijzonder licht 6x4-chassis en is voorzien van een derde gestuurde en hefbare sleepas. De frequente manoeuvres in achteruitversnelling, om bijvoorbeeld woningbouwterreinen in de stad te bereiken, worden zo vergemakkelijkt. Ten opzichte van een klassieke 8x4 wordt de draaistraal van het voertuig naargelang de wielbasis met 10 tot 15% verkleind. Wanneer het voertuig weer de weg op gaat, kan de bestuurder de as ophalen om slijtage van de banden te beperken en het brandstofverbruik van het voertuig te verminderen.

De Renault Premium Lander 8x4*4 Tridem is het enige voertuig op de markt met een achteras die een lading van 10 ton kan dragen. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Renault Trucks en de bandenmakers Michelin en Goodyear die passende banden in 385/65 ontwikkelden die zowel op de vooras als de achteras kunnen worden gemonteerd. Dankzij dit kenmerk kan de Premium Lander 8x4*4 Tridem zelfs de zwaarste uitrustingen aan, zoals hydraulische kranen, rioolreinigers, carrosserieën voor de levering van onverpakte voedingswaren, industriële stofzuigers of kranen in de overhang achteraan.



De Premium Lander 8x4*4 Tridem, bestemd voor klanten die op zoek zijn naar maximale manoeuvreerbaarheid werd ontworpen om te beantwoorden aan de verwachtingen van vakmensen uit de sector van de industriële schoonmaak of transporteurs van industrieel afval of poedervormige goederen.