Clicky


Wielrenster Pieters zet in revalidatie haar eerste stapjes

Wielrenster Pieters zet in revalidatie haar eerste stapjes
25-10-2022 10:14 | Sport | auteur ANP

WOERDEN - Wielrenster Amy Pieters heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in haar revalidatie. Ze heeft haar eerste stappen gezet en ook al kunnen meetrappen in een duofiets. Dat valt te lezen op haar website, waar haar therapie in het Daan Theeuwes Centrum van Woerden wordt beschreven.

De 31-jarige Pieters kwam op 23 december van het vorige jaar ten val tijdens een wegtraining van de nationale baanploeg, in de buurt van het Spaanse Calpe. Ze verloor daarbij het bewustzijn en liep ernstig hersenletsel op. Pieters moest een operatie ondergaan en lag maandenlang in coma. Eind april meldde haar ploeg SD Worx dat de renster weer bij bewustzijn is. Sinds augustus werkt ze verder aan haar herstel in het Woerdense revalidatiecentrum.

"Aan wat ze laat zien, is de overtuiging daar dat Amy weer zal kunnen lopen!", luidt het commentaar bij de eerste stapjes die Pieters heeft gemaakt met ondersteuning. Praten lukt nog niet, maar de voormalig Nederlands kampioene op de weg laat volgens haar website steeds vaker geluidjes horen. "Soms horen we ook ineens een klein woordje duidelijk uit haar mond ontsnappen. Herhalen doet ze dit nog niet, maar hoe fijn en hoopvol is het dan weer even haar vertrouwde stem in dit spontaan geuite woord te horen."