Clicky


Nederlandse export in maart met ruim vijf procent gestegen

Nederlandse export in maart met ruim vijf procent gestegen
15-05-2012 10:17 | Overig | auteur de redactie
(Novum) - Het volume van de uitvoer van goederen was in maart ruim vijf procent groter dan een jaar eerder. Dat is een grotere groei van de export dan in februari, toen de groei bijna vier procent bedroeg. Het volume van de invoer nam in maart met ruim vier procent toe. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De waarde van de export kwam uit op 39 miljard euro. Dat is de hoogste uitvoerwaarde ooit gemeten en bijna zes procent meer dan een jaar eerder. De invoerwaarde steeg met bijna vijf procent tot 34,9 miljard euro, ook een recordniveau. Het handelsoverschot is hiermee uitgekomen op 4,1 miljard euro, 0,6 miljard meer dan in maart 2011.



De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten, de waardecijfers niet. Maart had in 2012 een werkdag minder dan in 2011.

De uitvoerprijzen waren 2,9 procent hoger dan een jaar eerder. De invoerprijzen stegen met 3,1 procent. De ruilvoet is daarmee ten opzichte van maart een jaar geleden iets verslechterd.