Clicky


Vraag naar chauffeurs in logistieke sector groot

Vraag naar chauffeurs in logistieke sector groot
28-10-2022 17:03 | Transport | auteur Gesponsorde content

AMSTERDAM - Overeenkomstig met de situatie in verschillende andere branches, is ook de vraag naar nieuw personeel in de logistieke sector groot. Het aantal beschikbare vacatures voor chauffeurs is de afgelopen jaren fors toegenomen. Daar waar het aantal werkzoekenden al enige tijd beperkt is. Het maakt dat organisaties binnen de transportbranche geremd worden in hun groei.

Daarnaast wordt het steeds lastiger om te voldoen aan de wensen van opdrachtgevers. De groei van deze opdrachtgevers maakt dat er steeds meer onderdelen, materialen en vergelijkbare producten vervoerd moeten worden door transportbedrijven. Daar komt bij dat consumenten hun aankopen steeds vaker online doen; iets wat het aantal pakketjes wat dagelijks vervoerd wordt fors heeft laten toenemen. 

Tip: zelf op zoek naar vacatures in de buurt binnen de transportbranche? Er zijn verschillende platforms waarop de vacatures van een groot aantal werkgevers verzameld zijn. Het geeft een goed overzicht van de functies die in jouw regio beschikbaar zijn. 

Trend zal zich de komende jaren doorzetten 

Naar alle verwachting zal de huidige trend, waarbij de vraag naar de diensten van transportbedrijven groeit, zich de komende jaren doorzetten. Het aantal consumenten wat producten online bestelt neemt nog altijd toe, mede door de pandemie uit de afgelopen jaren. Niet langer worden er alleen cadeaus en bijvoorbeeld kleding gekocht via het internet; ook de boodschappen en bijvoorbeeld huishoudproducten worden vaker online besteld door consumenten.

Het is niet voor niets dat er steeds meer fysieke winkels uit het straatbeeld verdwijnen; online heeft de consument de mogelijkheid producten bij verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo wordt de goedkoopste optie gevonden, zonder dat men er de deur voor uit hoeft te gaan. 

Bedrijven zien de vraag naar producten groeien 

Niet alleen het feit dat consumenten producten vaker online bestellen speelt mee in de groeiende vraag naar diensten van transportbedrijven. Ook bedrijven zelf groeien fors, mede doordat de economie de afgelopen jaren zeer goed draaide. Bedrijven zoeken voortdurend naar kansen om hun productiecapaciteit en afzetmarkt verder uit te breiden. Zo worden producten niet langer alleen binnen Nederland verkocht, maar wordt er ook gekeken naar opties om producten aan te bieden in Duitsland, België en bijvoorbeeld Frankrijk.

Die uitbreiding gaat gepaard met een toenemende vraag naar de diensten vanuit de transportbranche. Met de huidige oplopende inflatie en een stijgende rente bij banken is het nog onduidelijk of deze trend zich door zal zetten. Mogelijk maken bedrijven de komende jaren pas op de plaats, daar het afsluiten van leningen voor investeringen minder aantrekkelijk is. 


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!