Clicky


Meer dan twintig aanhoudingen bij feest in Amstelveen

Meer dan twintig aanhoudingen bij feest in Amstelveen
30-10-2022 10:06 | Binnenland | auteur ANP

AMSTELVEEN - [update 16:30 uur] In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie 24 mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging nadat er onrust was ontstaan rond een feest op een bedrijventerrein in de wijk Legmeer in Amstelveen. Tientallen agenten werden bekogeld met stenen, glas en andere voorwerpen. Een medewerker van de politie raakte hierbij gewond.

Een groep van zo'n honderd mensen werd bij het feest geweigerd door de beveiliging, meldt de politie zondagmiddag. Zij wilden toch binnenkomen en gingen vechten met de beveiliging. Door de komst van de politie keerde in eerste instantie de rust terug, maar later ging het toch mis.

Mensen die zich in de omgeving van het feest ophielden, bekogelden agenten. De politie riep de hulp in van meerdere eenheden en de Koninklijke Marechaussee. In de Amstelveense wijk Westwijk hield de politie de verdachten aan. Zij zitten nog vast. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen aangehouden gaan worden.

De gewonde agent kreeg een steen tegen zich aan gegooid Hij werd behandeld in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed, aldus de politie.

Onacceptabel, zo noemt Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen, het gedrag van de feestgangers. "We nemen het hoog op." Hij wil de schade zoveel mogelijk verhalen op de daders.