Clicky


Hoogste punt nieuwe Scania Benelux hoofdvestiging

Hoogste punt nieuwe Scania Benelux hoofdvestiging
05-06-2012 11:49 | Scania | auteur de redactie
BREDA - De bouw van de nieuwe hoofdvestiging van Scania Benelux heeft het hoogste punt bereikt. De verplaatsing van de Stadionweg naar het Spinveld in Breda zorgt voor een extra werkgelegenheidsimpuls van ongeveer 75 banen.

Op het Spinveld beschikt Scania over zowel een presentatieruimte om commerciële activiteiten centraal aan te sturen als een werkmagazijn waar Scania Warranty en Scania Services worden ondergebracht. Scania Finance / Insurance Nederland en diverse andere ondersteunende Scania-units completeren de geplande bedrijfsactiviteiten van de vrachtwagenproducent op het Spinveld.

Voor de gemeente Breda sluit de wens van Scania Benelux om vanuit de Baroniestad te blijven opereren nauw aan bij de internationale functie die de stad heeft op het gebied van transport, distributie en logistiek. Wethouder Cees Meeuwis van economische zaken en werkgelegenheid: "Sinds 2008 heeft Scania haar Benelux hoofdkantoor in Breda. Dat het bedrijf kiest voor een nieuwe locatie in onze stad om haar activiteiten en werkgelegenheid verder uit te breiden is een positieve ontwikkeling die ik van harte toejuich!"



Bijzonder aan het nieuwe bedrijfsonderkomen is het beoogde duurzaamheidsniveau. Zo staat een WKO-installatie (warmte-koude-opslag) garant voor de verwarming en koeling van het pand. Daarnaast wordt de duurzaamheidgraad nog eens extra onderstreept door het 'BREEAM'-label waarmee het gebouw wordt opgeleverd. Het sluit naadloos aan bij de duurzaamheidstrategie van Scania. Hiervoor ontving het bedrijf al in 2009 van de BOVAG het certificaat 'Erkend Duurzaam'. De oplevering is op 1 december 2012.