Clicky


Politie vond granaat en wapen in verdachte auto Belgisch Deurne

Politie vond granaat en wapen in verdachte auto Belgisch Deurne
01-11-2022 12:06 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - In de auto die de Belgische politie maandagavond in Deurne heeft onderschept zijn een granaat en handvuurwapen aangetroffen, meldt het Antwerpse parket. Volgens Belgische media ging het om een auto met Nederlands kenteken maar dat wil het parket niet bevestigen. Er zijn twee mannen van 26 en 29 jaar aangehouden en verhoord. Het OM wil niet zeggen of het om Nederlanders gaat.

"In het belang van het onderzoek doen we geen mededelingen over de nationaliteit van de verdachten", zegt een woordvoerster. Dinsdag worden de twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen of ze vast blijven zitten. Ze worden verdacht van poging tot vernieling van een gebouw, inbreuken op de wapenwetgeving en lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus het OM.

Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad kreeg de politie de auto in het vizier in verband met een lopend onderzoek naar geweld dat gelieerd is aan het drugsmilieu. Er is al geruime tijd in Antwerpen sprake van een drugsoorlog waar ook Nederlanders bij betrokken zouden zijn.