Clicky


BlueRock TMS en VOICT bundelen krachten in de internationale TMS-markt

BlueRock TMS en VOICT bundelen krachten in de internationale TMS-markt
02-11-2022 10:23 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

'S-HERTOGENBOSCH/EDE - BlueRock TMS heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse TMS-leverancier VOICT. Door de krachtenbundeling krijgt BlueRock TMS toegang tot de expertise van VOICT op het gebied van last mile-distributie in e-commerce en farmacie. Omgekeerd krijgt VOICT door de samenwerking met BlueRock TMS de mogelijkheid om de internationale groeiambities te verwezenlijken.

Volgens de CEO’s Wouter Lammerse van BlueRock TMS en Gert van Oel van VOICT zijn beide bedrijven volledig complementair aan elkaar. “Samen kunnen we bouwen aan één groot geïntegreerd productportfolio waarmee we onze klanten nog beter kunnen voorzien van slimme transportsoftware.”

BlueRock TMS is een uit Nederland afkomstige, wereldwijd actieve leverancier van transport management systemen (TMS) voor verladers, logistiek dienstverleners en pakketvervoerders. Tot de klantenkring horen bedrijven als Heineken, HG, Bleckmann, Fiege, Schenker en DPD. Door Gartner is BlueRock TMS erkend als één van de vijftien meest toonaangevende TMS-leveranciers ter wereld en daarom opgenomen in de Gartner Magic Quadrant voor TMS.

VOICT is eveneens een Nederlands TMS-leverancier met een specialisme in last mile-distributie in e-commerce en farmacie. Bedrijven als Brocacef, Coolblue, PostNL Extra@Home en Alliance Healthcare gebruiken de software van VOICT voor de thuisbezorging van medicijnen, witgoed, meubels en andere goederen. VOICT blijft voorlopig zelfstandig opereren onder de leiding van CEO en oprichter Gert van Oel.

De acquisitie van VOICT is de eerste stap in de uitvoering van de internationale buy-and-build-strategie van BlueRock TMS. Het bedrijf heeft de ambitie om een toonaangevend ecosysteem van cloud-gebaseerde TMS-oplossingen te bouwen voor bedrijven over de hele wereld.

“De afgelopen jaren zijn we autonoom gegroeid met 35 tot 40 procent per jaar. Als we wereldwijd marktleider willen worden, is dat niet genoeg. Daarom willen we onze autonome groei combineren met selectieve acquisities. Het meerderheidsbelang in VOICT is het eerste wapenfeit”, vertelt Wouter Lammerse, CEO van BlueRock TMS.

VOICT krijgt met de acquisitie door BlueRock TMS toegang tot de kennis en knowhow die nodig is om de groeikansen buiten Nederland te verzilveren.

“Nederland loopt voorop in de last mile-distributie van medicijnen. Ook in andere Europese landen zien we de vraag naar thuisbezorging van medicijnen en andere hulpmiddelen toenemen. Met onze TMS-oplossing DireXtion kunnen wij op dat vlak van grote toegevoegde waarde zijn. Wij maken het mogelijk om medicijnen temperatuurgecontroleerd te distribueren conform de GDP-richtlijnen.”

Wouter Lammerse, founder en CEO van BlueRock TMS, kijkt uit naar de samenwerking met VOICT. “Wij bieden een TMS-platform dat transportoperaties ondersteunt op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Wat tot nu toe onderbelicht was, is functionaliteit voor last mile-distributie. VOICT beschikt niet alleen over de technische kennis, maar ook over de functionele kennis en businesskennis die nodig is om state-of-the-art last mile-oplossingen te ontwikkelen. Wat we met VOICT gemeen hebben, is dat we ons volledig proberen te verplaatsen in onze klanten. Wij vragen net zo lang door totdat we hun echte behoefte hebben blootgelegd.”

Gert van Oel, founder van VOICT, verheugt zich op de samenwerking met BlueRock TMS. “We hebben een mooi product dat perfect past binnen de bestaande portfolio van BlueRock TMS. BlueRock TMS heeft de internationale contacten die het voor ons mogelijk maakt verder te groeien. Beide bedrijven zijn vrijwel volledig complementair op functioneel, technisch en commercieel gebied. We zijn enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in ons bestaan.”

VOICT blijft voorlopig onder de eigen naam en onder leiding van Van Oel vanuit het bestaande kantoor in Ede opereren. Het komende jaar zullen de bedrijven een start maken met de stapsgewijze integratie van de producten en organisaties. Op termijn zullen beide bedrijven samen verder gaan onder de naam BlueRock TMS.