Clicky


Twaalf bemanningsleden vermist nadat cementschip Xing Shun No 1 is gezonken

Twaalf bemanningsleden vermist nadat cementschip Xing Shun No 1 is gezonken [+video]
02-11-2022 14:46 | Aanvaringen | auteur Redactie

TAIWAN - De zoektocht naar twaalf vermiste bemanningsleden gaat door voor de kust van Taiwan nadat hun cementschip is gezonken. De Xing Shun No 1, gebouwd in 2014, zonk maandag 31 oktober, aan de oostkant van het Changhua-kanaal in de Straat van Taiwan.

Het onder Panama vlag varende schip had zeventien zeelieden aan boord op het moment van het incident. Vijf zeevarenden die het schip hadden verlaten, werden met succes gered door een containerschip van Evergreen dat net passeerde en de overige twaalf zouden op dat moment nog in leven zijn geweest, nadat ze de reddingsboten hadden bereikt.

Volgens de Taiwanese autoriteiten zijn er sindsdien twee lege reddingsboten gesignaleerd. Volgens berichten zouden op de Xing Shun No 1 oorspronkelijk 20 Indonesische staatsburgers aan boord zijn geweest. Drie waren van boord gegaan voor medische behandeling nadat ze op 30 oktober onder onverklaarbare omstandigheden gewond waren geraakt.

Op maandag verloor het schip de stroom op 14 mijl van Lizhuoshuixi. Het schip had op 25 oktober Hon Gai in Vietnam verlaten en was op weg naar Taichung in Taiwan. Bij de laatste inspectie door de havenstaatcontrole van het schip in Vietnam in september werden twee tekortkomingen geconstateerd met betrekking tot reddingsboeien en verlichting in werkruimten.

Equasis vermeldt als eigenaar Jin Shun Maritime uit Hong Kong, terwijl Clarksons het eigendom als onbekend registreert.