Clicky


Mobiele oplossing voor betrouwbare communicatie met charters

Mobiele oplossing voor betrouwbare communicatie met charters
15-06-2012 09:54 | Software | auteur de redactie
Data2Track introduceert een mobiele uitvoering van haar voertuigvolg- en datacommunicatiesysteem. Het systeem bestaat uit een handheld terminal met barcodescanner. De FlexTerminal is bedoeld voor logistieke en servicebedrijven die bij het laden en lossen emballage scannen of over een flexibele vloot beschikken.

Data2Track levert al jarenlang vaste terminals voor de communicatie met voertuigen c.q. chauffeurs. De terminals beschikken over een GPRS-GPS-modem. Via de terminals kunnen orderinformatie en ritlijsten uitgewisseld worden. Bovendien geeft het geïntegreerde volgsysteem realtime inzicht in de positie en status van het voertuig. Alle terminals beschikken over een geïntegreerde telefoon.

Barcodes en digitale handtekeningen
De nieuwe FlexTerminal biedt dezelfde functionaliteit. Daarnaast is deze handheldoplossing voorzien van een barcodescanner voor het scannen van emballage. Via het touchscreen kunnen leveringen en/of opdrachten digitaal afgetekend worden. De data wordt via een 3G-verbinding realtime verzonden naar de backoffice. Voor de hardware heeft Data2Track de Psion EP10 geselecteerd met 3,7 inch touchscreen en Windows Mobile platform.



Communicatie met charters
Met de FlexTerminal kunnen transportbedrijven voertuigen naar wens uitrusten met een voertuigvolg- en datacommunicatiesysteem. Daardoor kunnen zij de flexibel ingezette voertuigen van charters volledig integreren in hun datacommunicatie. De terminal kan aangesloten worden op de gangbare 12 Volt-aansluiting in de cabine. De communicatie met chartervoertuigen is daarmee even betrouwbaar en gemakkelijk als met eigen chauffeurs. Verder is de handheld terminal bedoeld voor servicebedrijven die kiezen voor een persoonsgebonden datacommunicatie in plaats van een voertuiggebonden oplossing.

Data2Track ontwikkelt en levert voertuigcommunicatie-, volg- en meststoffenregistratiesystemen. De vaste en mobiele systemen worden toegepast door onder meer serviceverlenende bedrijven, transportbedrijven en openbare en ordediensten in de Benelux.